Do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych Limoni stosowane są wyłącznie naturalne produkty o najwyższej jakości, a ich produkcja opiera się na bazie mleka i śmietany, świeżych owoców, warzyw oraz bakalii. Dzięki temu przy Nowym Świecie 52 delektować się można wyłącznie naturalnymi smakami. - U nas każdy Klient czuje się wyjątkowo - mówi Giacomo Canteri, właściciel lodziarni.
Zobacz także: Przedsiębiorcy na Nowym Świecie buntują się przeciwko drastycznym stawkom za czynsz
Giacomo Canteri pochodzi z Verony. Jego rodzina, produkuje lody oraz wyroby cukiernicze już od trzech pokoleń. Początki produkcji sięgają 1952 roku, kiedy to dziadkowie właściciela lodziarni Limoni, Giulio Canteri oraz Maria Amselmi, otworzyli pierwszą lodziarnio-cukiernię w San Giovani Lupatoto nieopodal Verony.
W lodziarni Warszawicy mogą zasmakować ponad 50 smaków lodów, zarówno tych znanych nam jak i nowości, lodów m.in. agrestowych, amarena, buraczanych, zielona herbata oraz czekoladowych z imbirem. Oprócz lodów podawanych w rożku lub w wykwintnych pucharach, można tu także odnaleźć szeroką game tortów lodowych oraz włoskich ciast, które przygotowywane są według północno włoskich receptur z XVII wieku.
We wrześniu właściciel planuje udostępnić klientom drugą część lokalu, natomiast już teraz można rozkoszować się pysznymi włoskimi lodami w letnim ogródku.
W lodziarni Limoni gałkę lodów zjemy za 4 zł, puchar lodowy to wydatek od 15 zł .
Codziennie najświeższe informacje z Warszawy na Twoją skrzynkę. Zapisz się do newslettera!
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?