Adam Jakubowski (z którym wywiad można przeczytać TUTAJ) dzielnie mu w tym pomaga, wymyślając nowe słodkości. Restauracja Fusion, jak nazwa wskazuje, specjalizuje się w niecodziennych połączeniach najróżniejszych smaków... Przygotowują nawet lodowy sorbet z mango z dodatkiem wasabi, zielonej, piekielnie ostrej pasty z reguły serwowanej do sushi.
Podczas tłustego czwartku w hotelowej restauracji można skosztować pączków wykonanych z ciasta wonton. Pączek jest wytrawny, niektórzy uważają go za wręcz słony... Pączek wonton ma w środku niespodziankę, kucharze ukrywają w nim krewetki, a podają w ostrym, wręcz pikantnym sosie. Ponoć właśnie takie smaki pączków były w Polsce popularne w XVI i XVII wieku.
Mistrzowie kuchni podczas karnawału w swoim menu mają także chrust, ale nie są to zwykłe faworki obsypane cukrem pudrem. Faworki w wersji fusion to rzeczywiście niezwykłe kulinarne przeżycie. Są także wykonywane z ciasta wonton, które po usmażeniu jest niesamowicie kruche. Ale to, co w nich ekstrawaganckie, to to, że faworki mają supersłodkie nadzienie, masa wykonana jest z serka mascarpone, czekolady i orzechów.
Cennik:
Pączek: 5 zł
Faworki: 18 zł/200 g
Hotel Westin, restauracja Fusion,
www.westin.pl,
adres: al. Jana Pawła II 82,
śniadania: pon.-pt. 6.30- 10.30;
sob.-ndz. i święta 7-10.30;
lunch: codziennie 12-18;
kolacja: codziennie 18-22.30
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?