Zamek Ujazdowski pełny smaku
Po raz 7 już miłośnicy książek kulinarnych i dobrego jedzenia spotkają się w Warszawie w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski. Wszystko za sprawą Marty Gessler, która od kilku już lat organizuje targi. Tegoroczna edycja odbywać się będzie pod hasłem Podróżu-JEMY i nawiązywać będzie do podróży zarówno tych dalekich, jak i symbolicznych, w głąb samego siebie. Podczas dwóch dni będzie można nie tylko zapoznać się z najciekawszymi polskimi publikacjami, ale także posłuchać prelekcji autorów i wziąć udział w warsztatach.
A o czym będzie można posłuchać podczas dwóch dni targów? Magdalena Kasprzyk-Chevriaux i Jarosław Dumanowski opowiedzą o zapomnianej kuchni polskiej, dowiemy się, czy na lodowcu i wysoko w górach można zjeść smacznie, a także poznamy metody gotowania naszych przodków.
Zobacz, co na temat książek kulinarnych i samych targów mówi ich organizatorka, Marta Gessler:
Wśród wystawców pojawią się: :Antykwariat Książka dla Każdego, Bookoff, Dodatkowo Bookoff zaprezentuje wydawnictwa: Hardie Grant oraz Thames&Hudson, Buchmann, Ceramika Barbara, Turkiewicz, CONCO, Dwie Siostry, Fabryka Form, Filo, Gestalten, Jak Wam się podoba, Jedność, KOOE Studio, Meller na dokładkę, Mosko Ceramics, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Pascal, Simple Happy Kitchen, Smeg, Sucré, TASHKA, Zwierciadło.
Targi rozpoczynają się w piątek 19 lipca i potrwają do niedzieli do godziny 19:00. Bilet wstępu, upoważniający do zobaczenia bieżących wystaw w CSW to koszt 10 zł.
Targi Książki Kulinarnej
19-21 lipca 2019 (piątek-niedziela)
Centrum Sztuki Współczesnej, ul. Jazdów 2, Warszawa
Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?