Casting do trzeciej edycji popularnego programu rozpoczął się o godz. 11 w Restauracji Abrahama przy ul. Abrahama 41. Trwał do godz. 21.
Osoby, które dostaną się do trzeciej edycji "Hell's Kitchen", powalczą o 100 tys. zł i pracę w Atelier Amaro - jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej prestiżową gwiazdką Michelin.
Przeczytaj też: Top Chef na Półwyspie Helskim. Gotowali: Iness Kim, Adrian Feliks, Adam Kowalewski [ZDJĘCIA]
- Przygotowujemy restaurację, otwieramy drzwi i zapraszamy gości - mówi Wojciech Modest Amaro, szef "Piekielnej Kuchni". - Uczestnicy, którzy trafiają do "Hell's Kitchen", mają serwować dobre dania klientom lokalu. Wymyślimy im przeszkody i takie zadania, aby do finału trafiły najlepsze osoby. Mam nadzieję, że któryś z uczestników pokaże inną stronę gotowania i zasłuży na pracę w Atelier.
Zobacz także: Po "Kuchennych Rewolucjach" w Nowym Dworze Gdańskim. Magda Gessler odmieniła Sielską Zagrodę
Pierwszym polskim zwycięzcą "Hell's Kitchen" był Łukasz Kawaller, który zdobył 100 tys. zł i posadę w restauracji Wojciecha Modesta Amaro. Drugą edycję, po dziesięciu tygodniach walki, wygrała Monika Dąbrowska, otrzymując identyczną nagrodę jak Kawaller.
- Liczę na to, że uczestnicy trzeciej edycji "Hell's Kitchen" pokażą jeszcze większą pasję do gotowania niż Łukasz i Monika - nie kryje Wojciech Modest Amaro.
Program "Piekielna Kuchnia" bazuje na brytyjskiej wersji tego widowiska, którą prowadzi słynny kucharz Gordon Ramsay.
Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?