Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Catering na święta, Warszawa 2018. Tu zamówisz dwanaście dań na wigilijny stół

Kasia Wolska
Catering na święta, Warszawa 2018. Dwanaście dań na wigilijny stół
Catering na święta, Warszawa 2018. Dwanaście dań na wigilijny stół Grzegorz Dembiński
Catering na święta, Warszawa 2018. Najpierw długie godziny w sklepach na zakupach, później jeszcze dłuższe godziny spędzone w kuchni nad garnkami, patelniami, przy piekarniku. Nie wszyscy dobrze sobie radzą z przedświąteczną gorączką. Nie każdy ma na to czas. Przytłoczeni codziennymi obowiązkami, coraz częściej korzystamy z możliwości zamówienia potraw wigilijnych i świątecznych. W artykule poniżej znajdziecie informacje o tym, gdzie w Warszawie zamówić catering na święta, ile to kosztuje i jakie są zalety takiego rozwiązania.

Są potrawy bez których trudno sobie wyobrazić Święta Bożego Narodzenia. Wiąże się to z godzinami spędzonymi w kuchni, ale można temu zaradzić. Ci, którzy do późna muszą być w pracy, nie są w stanie wszystkiego upiec i ugotować albo zwyczajnie nie chcą - mogą pomóc sobie zamawiając najbardziej czasochłonne potrawy. Pomocą służą firmy cateringowe.

Catering na święta. Jak wybrać i jak zamawiać?

Wybierając firmę cateringową nie należy kierować się tylko i wyłącznie ceną. Warto korzystać z polecanych przez znajomych ofert. To pozwoli uniknąć nieprzyjemnych wpadek. Warto też dokładnie czytać opisy dań. Dobry, źródłem informacji są również komentrarze na forach internetowych, czy facebookowych grupach sąsiedzkich.

Pamiętajcie również o tym, by potrawy na świąteczny stół zamówić odpowiednio wcześniej. To zagwarantuje nam odpowiednie przygotowanie dań, a restauracje i firmy cateringowe przy zamówieniu odpowiedzą na wszystkie pytania.

Catering wigilijny. Tu zamówisz świąteczne potrawy

Dania na wigilijny stół możecie zamówić między innymi w tych firmach:

  • Przystanek Koło. Dania na wigilijny stół można zamawiać do 20 grudnia. Zamówienia można składać osobiście w restauracji, pod numerem telefonu 534 851 808, lub mailowo pod adresem [email protected]. Przykładowe ceny: barszcz wigilijny 1l. - 24 zł, karp w galarecie, plater 5 porcji - 65 zł, uszka wigilijne 0,5 kg - 20 zł, kapusta wigilijna z grzybami 1 kg - 36 zł.
  • studio-catering.pl. Zamówienia można składać do 20 grudnia. W menu znajdziecie m.in.: karpia smażonego na złoto, tradycyjne śledzie z koperkiem i olejem, pierogi z kapustą i grzybami, makowiec i kutię.
  • Gospoda pod Młynem. Zamówienia można składać do 19 grudnia, pod numerami telefonów: 606 330 000 (22) 855-07-01, lub adresem mailowym: [email protected]. W menu m.in.: Śledź po polsku z cebulką w oleju - 45 zł za półmisek, Ryba po grecku - półmisek 10 porcji - 65 zł, Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami - 10 zł porca, Pierogi z kapustą i grzybami - 3,20 zł/sztuka
  • Bocian Catering. Zamówienia można składać pod numerami telefonów: 605 928 434 i 609 928 434 lub mailowo [email protected]. Zamówienia na wigilijne potrawy będą realizowane 24 grudnia w godz. 8-14. Za dowóz potraw do domu trzeba zapłacić dodatkowo 50 zł. W menu znajdziecie: karpia smażonego - 12 zł porcja, pierogi z kapustą i grzybami 35 zł za kilogram, zupę grzybową z łazankami - 20 zł za litr, uszka wigilijne - 45 zł za kilogram.
  • Smaki Warszawy W Smakach możecie zamówić pracochłonne i wymagające wprawy dania, bez których święta straciłyby swój smak. Pierogi z kapustą i grzybami (3,50 zł/sztuka) to absolutna podstawa. Podobnie rzecz ma się ze śledziem. Restauracja proponuje śledzia z olejem lnianym, cebulką i jabłkiem (5,50/100g). Za makowiec zapłacicie 70 zł. Zamówienia można składać osobiście lub mailowo. Przy zamówieniu pobierana jest zaliczka w wysokości 40 proc. zamówienia.
  • Batida to idealne rozwiązanie jeżeli szukacie różnorodnych smaków w pięknej formie. Zamówienia można składać do 19 grudnia. W ofercie m.in.: barszcz wegański - 8 zł za 300 ml., uszka z grzybami (wegańskie) - 4,90 za 100 g, pasztet z wątróbek z borówkami 250 gram - 29 zł, dorsz w jarzynach po grcku - 100 g/15 zł, filet z karpia 150 g/20 zł, tort makowy 75 zł,
  • Mega bait. Zamówienia możecie składać do 21 grudnia. Odbiór w Wigilię do godz. 15. W menu: barszcz czerwony z krokiecikami 14 zł/porcja, Dzwonko karpia w sosie maślano-estragonowym (porcja ok. 200g.) - 22 zł, Bigos (500g.) - 32 zł, Śledź pod kołderką (500g.) - 32 zł.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto