Są potrawy bez których trudno sobie wyobrazić Święta Bożego Narodzenia. Wiąże się to z godzinami spędzonymi w kuchni, ale można temu zaradzić. Ci, którzy do późna muszą być w pracy, nie są w stanie wszystkiego upiec i ugotować albo zwyczajnie nie chcą - mogą pomóc sobie zamawiając najbardziej czasochłonne potrawy. Pomocą służą firmy cateringowe.
Catering na święta. Jak wybrać i jak zamawiać?
Wybierając firmę cateringową nie należy kierować się tylko i wyłącznie ceną. Warto korzystać z polecanych przez znajomych ofert. To pozwoli uniknąć nieprzyjemnych wpadek. Warto też dokładnie czytać opisy dań. Dobry, źródłem informacji są również komentrarze na forach internetowych, czy facebookowych grupach sąsiedzkich.
Pamiętajcie również o tym, by potrawy na świąteczny stół zamówić odpowiednio wcześniej. To zagwarantuje nam odpowiednie przygotowanie dań, a restauracje i firmy cateringowe przy zamówieniu odpowiedzą na wszystkie pytania.
Catering wigilijny. Tu zamówisz świąteczne potrawy
Dania na wigilijny stół możecie zamówić między innymi w tych firmach:
- Przystanek Koło. Dania na wigilijny stół można zamawiać do 20 grudnia. Zamówienia można składać osobiście w restauracji, pod numerem telefonu 534 851 808, lub mailowo pod adresem [email protected]. Przykładowe ceny: barszcz wigilijny 1l. - 24 zł, karp w galarecie, plater 5 porcji - 65 zł, uszka wigilijne 0,5 kg - 20 zł, kapusta wigilijna z grzybami 1 kg - 36 zł.
- studio-catering.pl. Zamówienia można składać do 20 grudnia. W menu znajdziecie m.in.: karpia smażonego na złoto, tradycyjne śledzie z koperkiem i olejem, pierogi z kapustą i grzybami, makowiec i kutię.
- Gospoda pod Młynem. Zamówienia można składać do 19 grudnia, pod numerami telefonów: 606 330 000 (22) 855-07-01, lub adresem mailowym: [email protected]. W menu m.in.: Śledź po polsku z cebulką w oleju - 45 zł za półmisek, Ryba po grecku - półmisek 10 porcji - 65 zł, Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami - 10 zł porca, Pierogi z kapustą i grzybami - 3,20 zł/sztuka
- Bocian Catering. Zamówienia można składać pod numerami telefonów: 605 928 434 i 609 928 434 lub mailowo [email protected]. Zamówienia na wigilijne potrawy będą realizowane 24 grudnia w godz. 8-14. Za dowóz potraw do domu trzeba zapłacić dodatkowo 50 zł. W menu znajdziecie: karpia smażonego - 12 zł porcja, pierogi z kapustą i grzybami 35 zł za kilogram, zupę grzybową z łazankami - 20 zł za litr, uszka wigilijne - 45 zł za kilogram.
- Smaki Warszawy W Smakach możecie zamówić pracochłonne i wymagające wprawy dania, bez których święta straciłyby swój smak. Pierogi z kapustą i grzybami (3,50 zł/sztuka) to absolutna podstawa. Podobnie rzecz ma się ze śledziem. Restauracja proponuje śledzia z olejem lnianym, cebulką i jabłkiem (5,50/100g). Za makowiec zapłacicie 70 zł. Zamówienia można składać osobiście lub mailowo. Przy zamówieniu pobierana jest zaliczka w wysokości 40 proc. zamówienia.
- Batida to idealne rozwiązanie jeżeli szukacie różnorodnych smaków w pięknej formie. Zamówienia można składać do 19 grudnia. W ofercie m.in.: barszcz wegański - 8 zł za 300 ml., uszka z grzybami (wegańskie) - 4,90 za 100 g, pasztet z wątróbek z borówkami 250 gram - 29 zł, dorsz w jarzynach po grcku - 100 g/15 zł, filet z karpia 150 g/20 zł, tort makowy 75 zł,
- Mega bait. Zamówienia możecie składać do 21 grudnia. Odbiór w Wigilię do godz. 15. W menu: barszcz czerwony z krokiecikami 14 zł/porcja, Dzwonko karpia w sosie maślano-estragonowym (porcja ok. 200g.) - 22 zł, Bigos (500g.) - 32 zł, Śledź pod kołderką (500g.) - 32 zł.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?