Na pewno każdemu z nas zdarzyło się przynajmniej raz w życiu odgrzać coś w mikrofalówce. Smak tak przyrządzonego posiłku na ciepło pozostawiał wiele do życzenia, ale czasem po prostu nie da się inaczej. Zagorzali przeciwnicy mikrofalówek twierdzą jednak, że urządzenie to jest w stanie pozbawić żywność wszelkich wartości odżywczych. Czy to prawda? Nie. Powinniśmy jednak zdawać sobie sprawę z tego, że każdy sposób obróbki termicznej jest w stanie pozbawić nasze jedzenie pewnych cennych właściwości. Mikrofalówka nie niszczy jednak wszystkich wartości odżywczych.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
Wspaniałe show Harlem Globetrotters w Tauron Arenie Kraków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?