DelicateSi – małe Włochy w centrum Warszawy

Materiał informacyjny Zaktualizowano 
W minionym tygodniu ekipa Warszawa Nasze miasto miała przyjemność gościć na kolacji w Restauracji Si zorganizowanej z okazji otwarcia sklepu stacjonarnego w Restauracji o nazwie DelicateSi. Partnerem kolacji była firma Bottega dell Gusto

Licznie zgromadzenie goście mieli możność skosztowania włoskich specjałów dostępnych w DelicateSi
takich jak:

1. Pesto di peperoni grigliate (pesto z grillowanej papryki)
2. Marmellata di fichi per formaggi (dżem figowy do sera)
3. Melanzane grigliate (grillowane bakłażany)
4. Tonno (Tuńczyk)
5. Friarielli „Saltati” (brokuły neapolitańskie)
6. Cipolline (cebulki)
7. Olio Extra Vergine Di Oliva Biologico GALANTINE
8. Sparagi (szparagi)
9. Carciogambo alla romana (karczoch rzymski)
10. Vongole (małże)
11. Colomba tradizionale (tradycyjna włoska baba wielkanocna)
12. Pesto Genovese
13. Le creme tartufata (krem truflowy)
14. Ortica (pokrzywa)
15. Cozze (omułki)

Kolacje poprowadziła Mamma Pasta Si nieoceniona Pani Agata która własnoręcznie produkuje wszystkie dostępne w Si makarony.

Wedle jej receptur zaserwowano nam takie propozycje jak : Gnocchi z pokrzywą,Tagliatelle z pesto, Spaghetti nero di sepia z małżami i omułkami czy Tagliatelle z creme truflowym.

Prawdziwym hitem okazało się Wino domowe w Si które możecie w opcji na wynos zakupić za jedyne 27 złotych. Cała zabawa polega na możliwości własnoręcznego napełnienia i zakorkowania butelki.
Serdecznie zapraszamy do odwiedzin Restauracji Si i zakupów w DelicateSi.

Poniżej lista pyszności, które mieliśmy okazję spróbować i które są dostępne w DelicateSi:

1. Pesto di peperoni grigliate (pesto z grillowanej papryki)
2. Marmellata di fichi per formaggi (dżem figowy do sera)
3. Melanzane grigliate (grillowane bakłażany)
4. Tonno (Tuńczyk)
5. Friarielli „Saltati” (brokuły neapolitańskie)
6. Cipolline (cebulki)
7. Olio Extra Vergine Di Oliva Biologico GALANTINE
8. Sparagi (szparagi)
9. Carciogambo alla romana (karczoch rzymski)
10. Vongole (małże)
11. Colomba tradizionale (tradycyjna włoska baba wielkanocna)
12. Pesto Genovese
13. Le creme tartufata (krem truflowy)
14. Ortica (pokrzywa)
15. Cozze (omułki)

Dania z naszymi domowymi makaronami robionymi przez Panią Agatę:

1.Gnocchi z pokrzywą
2.Tagliatelle z pesto
3.Spaghetti nero di sepia z małżami i omułkami
4.Tagliatelle z creme truflowym

Wideo

Więcej na temat:

Wybrane dla Ciebie

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3