Mleko i jego przetwory to doskonałe źródło wapnia oraz witaminy D, dlatego w okresie ciąży włączenie nabiału do jadłospisu powinno być dla kobiety sprawą oczywistą. Zarówno witamina D, jak i wapń ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju układu kostnego dziecka. Szczególnie godne polecenia dla kobiet w ciąży są jogurty, które oprócz białka, wapnia i witaminy D zawierają również pałeczki kwasu mlekowego. Są to tak zwane dobre bakterie, które chronią przed infekcjami intymnymi i wzmacniają odporność organizmu.
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?