18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dlaczego warto jeść nabiał w ciąży?

abcZdrowie.pl
Jogurty, mleko i sery rzadko znajdują się na liście zachcianek kobiet w ciąży. Warto jednak spożywać je regularnie ze względu na cenne właściwości nabiału.

Mleko i jego przetwory to doskonałe źródło wapnia oraz witaminy D, dlatego w okresie ciąży włączenie nabiału do jadłospisu powinno być dla kobiety sprawą oczywistą. Zarówno witamina D, jak i wapń ma bowiem kluczowe znaczenie dla prawidłowego rozwoju układu kostnego dziecka. Szczególnie godne polecenia dla kobiet w ciąży są jogurty, które oprócz białka, wapnia i witaminy D zawierają również pałeczki kwasu mlekowego. Są to tak zwane dobre bakterie, które chronią przed infekcjami intymnymi i wzmacniają odporność organizmu.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Partnerem serwisu jest

od 7 lat
Wideo

echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto