Drugie Dno smaku

Materiał informacyjny
Lokal przy ul. Tarczyńskiej 5/9 zyskał… Drugie Dno. Na Ochocie zadomowił się znany już dobrze warszawiakom multitap. W jego drugiej działającej na ochocie lokalizacji nie tylko napijemy się świetnego piwa, ale także zjemy pizzę według oryginalnej receptury, a nawet zorganizujemy imprezę firmow

Podobnie, jak w siostrzanym lokalu przy Nowogrodzkiej, lokal przy Tarczyńskiej urządzony w stylu vintage, z przyciemnionym światłem, surowymi detalami i połączeniem cegły oraz betonu, które budują klimat wnętrza. Lokal składa się z dwóch sal - mniejszej z barem, umiejscowionej na parterze, oraz większej na poziomie +1. Druga z sal będzie idealna, jeśli planujecie zamkniętą imprezę, spotkanie firmowe, albo po prostu wieczór kawalerski czy panieński w gronie najbliższych znajomych. Na parterze natomiast możemy znaleźć miejsce z widokiem na bar lub otwartą kuchnię, czyli to, co zdecydowanie wyróżnia Drugie Dno na tle konkurencji.

Piwo i pizza - boskie połączenie!

Każdy, kto interesuje się parowaniem jedzenia oraz alkoholi potwierdzi, że nie ma lepszego połączenia na piątek wieczór niż piwo i pizza. Drożdżowe ciasto doskonale uzupełnia smak nie tylko rzemieślniczych trunków. W Drugim Dniem znajdziemy w sumie 10 różnych wariantów pizzy, w tym jeden wegański, a także kilka wegetariańskich wersji (z gruszką, orzechami,serem i szpinakiem, albo serem halloumi, świeżym szpinakiem, pomidorkami cherry). A co oprócz tego widnieje w menu lokalu? proste i smaczne włoskie przystawki, a także sałatki, dla tych, którzy dbają o linie. Jeśli jednak ograniczenie kalorii nie jest waszym priorytetem, warto sięgnąć po deser. Zdziwicie się, jak dobrze domowe brownie może komponować się z piwem.

Nie musimy jednak wcale zamawiać piwa, by cieszyć się oferowaną przez lokal kuchnią. W tygodniu, od 12 do 16 możemy skorzystać z menu lunchowego, w którym znajdziemy wypiekaną na miejscu świeżą, włoską pizzę. Co ważne, podobnie jak za barem, Drugie Dno nie znosi kompromisów także w kuchni. Wszystko, co powstaje w lokalu, powstaje ze świeżych i nigdy z mrożonych produktów.

Piwo, cydr, a może prosecco?

Oczywiście, sercem lokalu jest piwo. Konkretnie osiem kranów z piwem, cydrem i winem musującym. Na miejscu znajdziemy piwa rzemieślnicze oraz regionalne zarówno z Polski, jak i zagranicy. Szeroki wybór rotujących beczek sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie w ofercie baru. Nie wiecie co wybrać? To nie problem. Każdego z trunków możemy skosztować zanim zdecydujemy się na zakup.

Jeśli jednak z jakiś przyczyn zarówno cydr, jak i prosecco oraz piwo to nie wasza bajka, wciąż możecie po prostu zamówić butelkę wina i cieszyć się czasem spędzonym ze znajomymi i bliskimi. W końcu, czy nie o to chodzi w miejscach takich jak to?

Wideo

Więcej na temat:

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3