Festiwal Warszawa. Aperitivo Time Food Festival już w czerwcu. Przed nami 3 dni świętowania

Materiał promocyjny
Festiwal Warszawa. Aperitivo Time Food Festival już w czerwcu. Przed nami 3 dni świetowania
Festiwal Warszawa. Aperitivo Time Food Festival już w czerwcu. Przed nami 3 dni świetowania Mat. Prasowe
Festiwal, Warszawa. Najlepsze włoskie dania i restauracje, warsztaty z influencerami, warsztaty koktajlowe oraz topowi szefowie kuchni czekają na odwiedzających Aperitivo Time Food Festival w weekend 7-9 czerwca w Elektrowni Powiśle.

Aperitivo Time Food Festival to największy festiwal kulinarny poświęcony kuchni włoskiej. W jednym miejscu spotkają się restauracje z Wenecji i Mediolanu, oraz restauratorzy z Warszawy. Specjalnie na festiwal przyjadą także włoscy szefowie kuchni Marco Galtarossa z Zanze XVI w Wenecji, Dario Guidi z Antica Osteria Magenes z Mediolanu i Federeico D’Amato z Caffe' Arti E Mestieri z regionu Emilia-Romania. Goście będą mogli spróbować ich popisowych dań, które przygotują specjalnie na festiwal.

Kuchnia włoska. Festiwal kulinarny w Elektrowni Powiśle

Na festiwalu pojawią się także stołeczne i polskie restuaracje, a podczas imprezy będziemy mieli okazję spróbować dań takich jak Piadina Romagnola, Tarte Flambée, Bruschetta, Makaron jajeczny Campofilone, Arrancini, Lampredotto czy Tiramisù. Wśród dań pojawią się zarówno opcje mięsne jak i wegetariańskie czy wegańskie. Głodnych festiwalowiczy nakarmią Flambéeria, Trattoria Boccone, Leonardo Verde, Tutto Bene, CuliInaria Italiana, Figlia di Papà, ORZO, Quattro Canti, Vaffanapoli i Amuni z Warszawy, oraz Fifne Lody Włoskie i Pan Panini z Poznania, Piec na Szewskiej z Wrocławia. Imprezie towarzyszyć będzie także muzyka na żywo oraz możliwość spróbowania festiwalowego koktajlu, przygotowanego specjalnie na festiwal.

Goście Elektrowni Powiśle będą mogli także wziąć udział w wyjątkowych warsztatach. W programie znalazły się:

  • warsztaty kulinarno - sensoryczne z Larą Gessler, gdzie nauczysz się dobierać i łączyć smaki
  • warsztaty fotograficzne z Wujaszkiem Lifestyle, który opowie o tym jak tworzyć perfekcyjne zdjęcia na Instagram
  • warsztaty koktajlowe, podczas których nauczysz się przyrządzać koktajl Martini Fiero & Tonic

Aperitivo Time Food Festival. Miejsce, godziny, bilety

Festiwal rozpocznie się w piątek 7 czerwca i potrwa do końca weekendu. Pierwszego dnia wystartuje o godzinie 18:00, w sobotę i niedzielę o 13:00. Każdego dnia zabawa potrwa do godziny 22:00. Impreza zlokalizowana jest na terenie Elektrowni Powiśle.

Wstęp na festiwal jest darmowy. Za poszczególne oferowane dania zapłacimy od 5 do 35 złotych, zaś cena festiwalowego koktajlu to 10 zł. Chętni do spróbowania 3 dań przygotowanych przez włoskich mistrzów kuchni będą musieli wyposażyć się dodatkowo w voucher za 79 złotych. Kupując go, otrzymujemy możliwość spróbowania jednego popisowego dania w każdej z trzech włoskich restauracji zaproszonych na festiwal.

Grupę włoskich szefów ugości Sofitel Hotels&Resorts Warsaw Victoria.

Partnerem logistycznym są Polskie Linie Lotnicze LOT.

Zarejestruj się na stronie martini.restaurantweek.pl i zyskaj promocyjną, festiwalową cenę koktajlu (5 zł), a także skorzystaj z festiwalowej oferty: 3 dania od 3 włoskich szefów w cenie 79 zł!
Celebruj włoską kuchnię w najlepszym wydaniu!

*Cena regularna w dniach festiwalu = 10 zł.

POLECAMY TEŻ:


Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto