Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Fine Dining Week 2019 Warszawa. Najlepsze stołeczne restauracje i wyjątkowy gość specjalny

Przemysław Ziemichód
Fine Dining Week 2019 Warszawa. Najlepsze stołeczne restauracje i wyjątkowy gość specjalny
Fine Dining Week 2019 Warszawa. Najlepsze stołeczne restauracje i wyjątkowy gość specjalny Materiały prasowe
Fine Dining Week 2019. Warszawa przygotowuje się na kolejną edycję festiwalu, który ruszy z początkiem lutego. Wciąż można rezerwować miejsca na wyjątkową pięciodaniową ucztę w jednej z najlepszych stołecznych restauracji. Uczestnicy tej edycji festiwalu mają także szansę wygrać zaproszenie na wyjątkową kolację z jednym z najlepszych światowych szefów kuchni - Massimo Botturą z odznaczonej trzema gwiazdkami Michelin Osterii Francescana. Dalsza część tekstu poniżej.

Fine Dining Week 2019, Warszawa

Festiwal najlepszych stołecznych restauracji startuje 6 lutego i potrwa do 17 lutego. Za 119 zł możemy zarezerwować miejsce w jednym z czołowych stołecznych lokali. Każdy z nich oferuje przygotowywane specjalnie na tę okazję 5-daniowe menu degustacyjne, w który znajdziemy popisowe potrawy, od przystawki do deseru, w wykonaniu warszawskich szefów kuchni. Restauracje oferują przeważnie dwa warianty menu do wyboru. My musimy jedynie wybrać datę, godzinę kolacji i interesującą nas restaurację.

White One. Próbowaliśmy wegetariańskiego menu na Fine Dinning Week

White One. Próbowaliśmy wegetariańskiego menu na Fine Dinning Week

Fine Dining Week 2019, Warszawa - czego będzie można spróbować?

Fine Dining Week to okazja do tego, by poznać nie tylko najbardziej ekskluzywne stołeczne restauracje, ale także próbkę umiejętności warszawskich szefów kuchni. Czego spróbujemy w trakcie trwania festiwalu? W menu White One, na przykład, pojawi się miecznik marynowany w szampanie z sorbetem z mango oraz kalarepą, tapioką i kolendrą, Ole Restaurant poda polędwicę Hereford sezonowaną na mokro w Whiskey Chivas podaną z puree truflowym i grzybami shiitake, a Wabu Sushi zaserwuje m.in. uramaki na czarnym ryżu, z marynowanym tofu i szparagami.

Wyjątkowe spotkania przy stole

Festiwal Fine Dining Week potrwa przez tydzień. Poza możliwością odwiedzenia wybranych restauracji goście będą mieli także szansę wygrać zaproszenie na kolację z Massimo Botturą - szefem kuchni z nagrodzonej trzema gwiazdkami Michelin włoskiej Osterii Francescana. Na tym jednak nie koniec niespodzianek.

- W ramach wydarzenia towarzyszącego festiwalowi, Szef Kuchni Andrea Camastra przygotuje jedenastodaniowe menu metodą note à note, z autorskim wine pairingiem. Goście uczestniczący w kolacji będą mieli okazję zwiedzić restauracyjne laboratorium oraz restauracyjną kuchnię w trakcie pracy

- czytamy w komunikacie Fine Dining Week.


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Niedziele handlowe mogą wrócić w 2024 roku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto