Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Fine Dining Week 2019, Warszawa. Znamy restauracje biorące udział w kolejnej odsłonie festiwalu Resaurant Week

Przemysław Ziemichód
Przemysław Ziemichód
Menu A:

Tatar z tuńczyka, awokado, limonka, kolendra.

Krem z pora, crème fraîche, pasta truflowa, cytryna.

Filet z dzikiego okonia, cukinia, kompresowany ogórek, rzodkiew, kawior z łososia, oliwa koperkowa.

Pierś z perliczki, salsefia, duxelle grzybowe, jus drobiowy, estragon.

Kula z białej czekolady, mango, mus z leśnych owoców, gorący sos wiśniowy.

Menu B:

Sałatka z młodego bobu, awokado, szalotka, imbir, kolendra.

Krem z pora, crème fraîche, pasta truflowa, cytryna.

Risotto grzybowe, estragon, liście szczawnika zajęczego, oscypek.

Marynowany czarny ryż, seler naciowy, sos z trawą cytrynową, świeże zioła.

Kula z białej czekolady, mango, mus z leśnych owoców, gorący sos wiśniowy.
Menu A: Tatar z tuńczyka, awokado, limonka, kolendra. Krem z pora, crème fraîche, pasta truflowa, cytryna. Filet z dzikiego okonia, cukinia, kompresowany ogórek, rzodkiew, kawior z łososia, oliwa koperkowa. Pierś z perliczki, salsefia, duxelle grzybowe, jus drobiowy, estragon. Kula z białej czekolady, mango, mus z leśnych owoców, gorący sos wiśniowy. Menu B: Sałatka z młodego bobu, awokado, szalotka, imbir, kolendra. Krem z pora, crème fraîche, pasta truflowa, cytryna. Risotto grzybowe, estragon, liście szczawnika zajęczego, oscypek. Marynowany czarny ryż, seler naciowy, sos z trawą cytrynową, świeże zioła. Kula z białej czekolady, mango, mus z leśnych owoców, gorący sos wiśniowy. Materiały prasowe
Kolejna odsłona Restaurant Week poświęcona kuchni przez wielkie "K", ruszyła 6 lutego. Już dziś można rezerwować miejsca w lokalach. Fine Dining Week to niepowtarzalna okazja, by spróbować dań najlepszych warszawskich restauracji. Za pięciodaniowe menu zapłacimy w każdym z lokali 119 złotych. Dalsza część tekstu poniżej.

Fine Dining Week 2019 rozpoczął się 6 lutego i potrwa przez tydzień. Rezerwacji można dokonywać na stronie festiwalu, a każdy z gości może wybrać restaurację oraz termin, w którym chce wziąć udział w kolacji. Za posiłek dla jednej osoby zapłacimy 119 złotych. Część z restauracji oferuje do wyboru jedno z dwóch menu, w alternatywnym wyborze potraw znajdziemy przeważnie dania rybne lub wegetariańskie / wegańskie.

White One. Próbowaliśmy wegetariańskiego menu na Fine Dinning Week

White One. Próbowaliśmy wegetariańskiego menu na Fine Dinning Week

W tym roku festiwalowi towarzyszy wyjątkowa niespodzianka. Goście imprezy będą mieli okazję wygrać udział w kolacji z Massimo Botturą z odznaczonej trzema gwiazdkami Michelin Osterii Francescana.

Fine Dining Week 2019 - na czym polega festiwal?
Aby wziąć udział festiwalu wystarczy zarejestrować się na stronie festiwalu. Następnie, wystarczy wybrać jedną z czołowych restauracji warszawskich. Następnie, wybieramy dzień i godzinę naszej wizyty. Za 5-daniowe menu degustacyjne zapłacimy 119 złotych od osoby.


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Polacy chętniej sięgają po krajowe produkty?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto