Kliknij w zdjęcie, żeby zobaczyć fotogalerię.
Mimo chłodu i deszczowej pogody drugi warszawski zlot Food Trucków (niedziela) odwiedziła spora grupa osób, nawet pomimo tego, że samych "wystawców", czyli właścicieli samochodowych barów, było mniej niż to pierwotnie zapowiadano.
Food Trucki to stosunkowo nowy, a na pewno coraz bardziej zauważalny w Polsce sposób serwowania jedzenia. Coraz częściej właściciele takich barów pojawiają się przy okazji różnych imprez masowych lub spotkań mniej oficjalnych, a także w sąsiedztwie np. letnich nadwiślańskich miejscówek.
Czasem trudno oprzeć się wrażeniu, że Food Trucki to kolejna wersja rozwojowa popularnych niegdyś budek z zapiekankami i hamburgerami, które mieściły się w przyczepach kempingowych.
Obecnie barowe samochody wyglądają zdecydowanie atrakcyjniej i są dużo bardziej mobilne, zdecydowanie też poprawiły się jakość, smak i różnorodność serwowanych posiłków. Oprócz zapiekanek i hamburgerów (smażonych już na ogniu, a nie podgrzewanych w kuchence mikrofalowej) można także skosztować dań kuchni meksykańskiej, węgierskiej, niemieckiej...
Zobacz również: Jedzenie z samochodowej kuchni... W Warszawie odbył się zlot foodcarów [zdjęcia]
Otwarcie sezonu motocyklowego na Jasnej Górze
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?