Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie znajdziemy najlepsze mięso w Warszawie? Powie Wam Marcin Kuc [FELIETON]

Karolina Kowalska
Gdzie znajdziemy najlepsze mięso w Warszawie? Powie Wam Marcin Kuc [FELIETON]
Gdzie znajdziemy najlepsze mięso w Warszawie? Powie Wam Marcin Kuc [FELIETON] Marcin Kuc/Jaja w kuchni
Jak co tydzień w piątek, wraz z Marcinem Kucem - autorem bloga jajawkuchni.pl, podpowiadamy Wam, w które kulinarne zakamarki stolicy warto zajrzeć. Tydzień temu szukaliśmy najlepszych owoców morza, dziś lokalizujemy miejsca z wybornym mięsem wszelkiej maści. Zapraszamy!

Do napisania tego tekstu skłoniły mnie rozmowy z trzema osobami.
Pierwsza z nich to rozsmakowany w mięsie i whisky mieszkaniec Targówka, któremu „nie chce się” jechać do centrum na zakupy.
Drugą osobą jest autorka przepięknych zdjęć jedzenia wszelakiego, którą ciekawią takie, ciut tajne lokalizacje.
Trzeci z nich to szef agencji digitalowej i autor bloga o bieganiu. Zwierzył mi się, że zatrważa go jakość produktu dostępnego w sklepach.
Każde z nich rozmawiało ze mną o mięsie.

Owszem, możesz kupować zapakowane steki w dyskontach, sezonowane na mokro przez tydzień. Możesz też jeść zielonkawego kurczaka prosto z lady chłodniczej drogich delikatesów. Możesz też zastanowić się, czy jakość produktu nie powinna być kluczem Twojego żywienia.

I tak trafiamy do najlepszego miejsca z wołowiną w Warszawie.

Polskie Steki na Polnej 13.

Tutaj dowiesz się, że dyskontowe „steki sezonowane na mokro” to zwyczajny pic na wodę fotomontaż. Owszem, sezon na mokro tu występuje, ale mięso dojrzewa trzykrotnie dłużej. Tu też kupisz mięso przerośnięte przepięknym marmurkiem tłuszczu. Sezonowane na sucho, dzięki czemu zawdzięcza smak nieporównywalny z niczym innym. Odpowiednio wycięte i zapakowane próżniowo. Tu polecam stek z kością, czyli Cote De Boeuf oraz doskonały Rib Eye i New York. Do tego dodajmy genialną obsługę i mamy hit!

Numerem dwa na mojej liście jest Crazy Butcher na Bazarku Olkuska.

W tym miejscu zaopartuję się w genialną kaszankę, świnię Złotnicką i steki z tańszych części wołowiny, np. Hanger czy Flat Iron.

Jeśli poszukujecie miejsca ze stekami i wędlinami, odwiedźcie Befsztyk.pl na Puławskiej, róg Domaniewskiej.

Ostatnia mokotowska lokalizacja to Buczer, również na Puławskiej, ale w okolicach Narbutta.

Tu najlepszą opcją jest grill. Kupujecie stek i możecie go zjeść na miejscu. Genialne!

Dwa kolejne miejsca pojawiają się na legendarnej Hali Mirowskiej.

Tu koniecznie odwiedźcie Panią Anię na stoisku 114. Znajdziecie tu doskonałej jakości wołowinę, wieprzowinę i dziczyznę! Stoisko obok są także wędliny, sery i przetwory.

Na koniec drób. Stoisko 53 – CHIRURGIA DROBIOWA. Tak, to ich busik stylizowany na ambulans robi furrorę na mieście. I słusznie. Tu dostaniecie najlepszego kurczaka, kaczkę, gęś i dzikie ptactwo.

Mam nadzieję, że ta ściąga posłuży nie tylko w/w Państwu, ale także… Państwu.

Smacznego!

Zobacz też: Gdzie kupić najlepsze owoce morza w Warszawie?


Jeśli jesteś zainteresowany patronatem naszemiasto.pl – napisz pod adres [email protected]
Jeśli chciałbyś zrobić projekt niestandardowy z naszemiasto.pl – napisz pod adres [email protected]


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto