„Profumi di Sicilia”, „Vanilla Bean – lody waniliowe z bezą”, „Raspberry Provocation”, „Biała czekolada z mascarpone przekładana sosem malinowym” to tylko niektóre z wybranych, wykwintnych smaków biorących udział w lodowym turnieju w Warszawie.
Gelato Festival jest najważniejszym wydarzeniem w świecie lodów po włosku. To konkurs w skali europejskiej, w którym nagradzani są najlepsi włoscy i zagraniczni producenci lodów oraz smaki, które stworzyli specjalnie na tę okazję. To Festiwal “na kółkach”, który w lecie objeżdża całe Włochy i inne kraje Europy, z bagażem swojej wykwintności, z radością, doświadczeniami kulinarnymi, kulturą… Wszystko to na pokładzie trzech food trucków - prawdziwych symboli Festiwalu: „Buontalenti” – laboratorium; „Ruggeri” - miejsce degustacji lodów, „Caterina De’Medici” - scena imprez i degustacji.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?