Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gotuj z nami

(wola)
Przekąski, zupy, dania główne i desery... z „Dziennikiem Zachodnim” gotowanie stanie się proste i przyjemne. Od środy rozpoczynamy nową kolekcję „Kuchni polskiej”.

Przekąski, zupy, dania główne i desery... z „Dziennikiem Zachodnim” gotowanie stanie się proste i przyjemne. Od środy rozpoczynamy nową kolekcję „Kuchni polskiej”.

Śliwki z nadzieniem orzechowym, korzenny wiśniowy chłodnik, łosoś w cebulowym sosie, a na deser jeżynowe gruszki, taki obiad to marzenie niejednej gospodyni domowej. To będą potrawy smacznie i wykwintne, a jednocześnie łatwe do przygotowania. Teraz dzięki DZ każdy będzie mógł zmierzyć się z daniami z całej Polski. Niespodziewane odwiedziny gości, uroczysty świąteczny obiad lub romantyczna kolacja już nas nie zaskoczą. W naszej książce znajdziecie pyszne dania na każdą okazję.

Autorką „Kuchni polskiej” jest Hanna Szymanderska, znana i ceniona kolekcjonerka przepisów kucharskich. Dziś ma na koncie ponad 30 publikacji o tematyce kucharskiej. Autorka nie tylko podaje swoim czytelnikom gotowe przepisy, ale każdy z nich sprawdza i testuje, zmienia je tak, by wszystkie niezbędne składniki można było kupić w sklepie. Specjalnością pani Hanny są ryby zapiekane i w galarecie. Nic dziwnego, skoro, jak sama przyznaje, ze słodyczy najbardziej lubi śledzie.

Jej książki znajdują się na półkach w niemal każdym polskim domu. „Polska Wigilia”, „Polska Wielkanoc”, „Smakosz warszawski. Potrawy dawne i nowe”, „Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie” oraz seria „Biblioteczka Poradnika Domowego” i „100 potraw na różne sposoby” to tylko niektóre, najbardziej znane książki Szymanderskiej. Z jej przepisów skorzystało już wiele pokoleń Polaków.

Przepisy, które od przyszłego tygodnia co środę będą się ukazywać razem DZ, podzieliliśmy na cztery grupy. Będą to przekąski, zupy, dania główne oraz przetwory i desery. Na początek mamy dla was przekąski, a wśród nich między innymi pasztet ziemniaczany z solonym śledziami, gruszki w czerwonym winie, faszerowane pieczarki czy brokuły po cygańsku. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.

„Kuchnia polska” wydana będzie na dobrej jakości papierze, bogato zdobiona zdjęciami potraw. Opis wykonania każdej potrawy będzie przedstawiony prostym i jasnym językiem. Każdy kucharz, nawet początkujący, bez problemu poradzi sobie z wykonaniem dania.

Jeśli zdarzy się, że przegapicie którąś z części naszej książki kucharskiej, nic straconego. Brakujące przepisy będzie można zamówić za pomocą SMS-u. Jak to zrobić, dowiecie się już za tydzień.

Tymczasem zapraszamy wszystkich do kolekcjonowania przepisów naszej książki kucharskiej!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto