Dzisiaj ukazał się czerwony przewodnik Michelin „Main Cities of Europe 2016”. W tegorocznym wydaniu znalazła się rekordowa ilość polskich restauracji, co już uznaje się za duże wyróżnienie. Oznaczenie danego lokalu gwiazdką jest najwyższym z możliwych odznaczeń i dołączeniem do wąskiego grona najlepszych europejskich restauracji.
Menu restauracji Senses, będące efektem licznych eksperymentów i kulinarnych podróży szefa kuchni, nie ogranicza się do jednego typu kuchni. Andrea Camastra, współwłaściciel i szef kuchni Senses jest pół Francuzem, pół Włochem od blisko pięciu lat mieszkającym w Polsce.
Pracował w takich słynnych w całym kulinarnym świecie restauracjach jak Le Chateaubriand w Paryżu, La Mirabelle w Luksemburgu oraz Fisherman’s Lodge w Newcastle. Sprawował także funkcję sous-chefa w warszawskim Atelier Amaro. Otrzymał prestiżowy tytuł Chef of The Year North England, Chef of the Future 2015 oraz Szef Jutra Gault&Millau 2015.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?