Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kwaśnica po żywiecku

[email protected]
Składniki: - 75 dkg. kapusty kiszonej - 2 litry wody - 1 spora cebula - 5 dkg. grzybów suszonych - 80 dkg. schabu z kością - 25 dkg. włoszczyzny - ząbek czosnku, sól, pieprz Przygotowanie: Umyte grzyby ...

Składniki:
- 75 dkg. kapusty kiszonej
- 2 litry wody
- 1 spora cebula
- 5 dkg. grzybów suszonych
- 80 dkg. schabu z kością
- 25 dkg. włoszczyzny
- ząbek czosnku, sól, pieprz

Przygotowanie:
Umyte grzyby moczymy w niewielkiej ilości gotowanej wody, gotujemy i kroimy w paski.
Mięso myjemy, włoszczyznę obieramy i myjemy.
Schab gotujemy z włoszczyzną. Miękkie mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i kroimy na porcje.
Obraną cebulę drobno kroimy i dusimy z przesiekaną kapustą (skropic lekko wywarem z grzybów).
Porcje schabu i pokrojone grzyby łączymy z kapustą i wywarem, doprawiamy pieprzem i roztartym z solą czosnkiem. Zagotowywujemy.
Podajemy z ziemniakami z wody.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dyrektor Zamku Królewskiego w Warszawie przyjechał do Leszna

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto