Lodziarnia La Scala mieści się przy pl. Solnym 10. Możemy tam kupić lody naturalne, produkowane w ten sam sposób od piętnastu lat, bo trzeba podkreślić, że i ta lodziarnia ma już wieloletnią tradycję.
O smaki lodów w La Scali dba Grzegorz Siwek, prawdziwy ekspert, bo produkcją lodów zajmuje się od czterdziestu lat, a w La Scali pracuje od samego początku jej istnienia.
ZAGŁOSUJ W PLEBISCYCIE NA NAJLEPSZE LODY WE WROCŁAWIU
- Proponujemy lody naturalne, bez żadnej chemii i polepszaczy. Robimy lody na świeżych owocach, w ostateczności na mrożonych. To są surowce pierwszej jakości - mówi Grzegorz Siwek. - W ofercie mamy trzydzieści smaków, ale wciąż też staramy się wymyślić coś nowego. W gablocie mamy 28 miejsc. Najbardziej charakterystyczne dla La Scali są irys z makiem i jogurt z makiem. Ale klienci chętnie kupują też lody truskawkowe, waniliowe, cytrynowe, limonkowe, chałwowe, bakaliowe, brzoskwiniowe.
Grzegorz Siwek zaczyna pracę o 4. rano. Na godz. 8. lody są już gotowe. Jedna gałka lodów w tej lodziarni kosztuje 4 zł, dwie - 7,70 zł, trzy - 10, 50 zł, cztery - 13, 20 zł, a pięć - 15 zł.
La Scala czynna jest od godz. 8.00 do 22.00 lub do ostatniego klienta.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?