Sandra Kotowicz, znana między innymi z programu telewizyjnego „Top Chef”, spełnia swoje kolejne marzenie i otwiera na ul. Topiel 12 nowy bar z pierogami. W „Le pię” nie zjecie jednak tradycyjnych pierogów, znanych każdemu z nas.
- Farsze będą niestandardowe, nie będą to farsze rustykalne, klasyczne, które znamy z polskich domów czy garmażerii. Uciekamy od mielonych nadzień. Będą to farsze idące razem z sezonem - opowiada Sandra, pomysłodawczyni "Le'pię" - Znajdziemy tam policzki wołowe, policzki wieprzowe, kaszankę, ruskie, ale w kompletnie innej odsłonie, bo w towarzystwie sera zagrodowego.
"Le'pię" to propozycja nie tylko dla smakoszów mięsnych farszów. Wegetarianie także znajdą coś dla siebie. Nie jest to na pewno lokal dla osób uczulonych na gluten.
- Jeżeli chodzi o wegetarianów to tak, ale nie mamy pierogów bezglutenowych. Glutenem się tutaj sypie na prawo i lewo - dodaje Sandra.
Co więcej, po wejściu do środka, od razu zachwyca nas piękny wystrój wnętrza, który jest dopracowanych w każdym detalu.
- Wyróżniamy się dbałością o szczegóły - informuje pomysłodawczyni konceptu - Serwujemy wszystko na jednorazówkach, ale mamy do tego piękne, złote sztućce. I to wynika z tego, że chcemy dawać bardzo dobrą jakość w bardzo dobrej cenie. Jest to miejsce, do którego chce się wrócić.
Oficjalnie "Le'pię" otwiera się w połowie kwietnia. Poinformujemy was o konkretnej dacie wkrótce.
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?