Do księgarni trafił już znany Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2017. To jeden z najbardziej prestiżowych przewodników po branży gastronomicznej na świecie. Twórcy publikacji mniej skupiają się na lokalizacji czy wystroju, a największą uwagę przykładają do smaku i prezentacji dań oraz wyobraźni szefa kuchni. W tym momencie, poza Francją, Żółte Przewodniki wydawane są w Austrii, Szwajcarii, Belgii, Luksemburgu, Holandii, Niemczech, Australii, Węgrzech, w Maroko i Japonii, a także od trzech edycji w Polsce. Szefem roku Gault&Millau został Andrea Camastra z warszawskiej restauracji Senses, zaś nagrodę dla najlepszego szefa kuchni tradycyjnej odebrał Andrzej Polan z warszawskiej Małej Polany Smaków. Zobaczcie 50 z 124 warszawskich restauracji, które zostały docenione przez prestiżową publikację! Wszystkie znajdziecie w wersji drukowanej przewodnika, można ją kupić w Empiku i na empik.com. W przewodniku jest także 460 restauracji z całej Polski, 120 miejsc noclegowych i 160 produktów regionalnych i miejsc zakupowych. Kliknij w zdjęcie, żeby wyświetlić lokale.
Wideo
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!