Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Najlepsze warszawskie restauracje według Magdy Gessler. Królowa gastronomii wskazała najlepsze lokale w stolicy. Poziomki 2018/2019 rozdane

Adam Tarski
Najlepsze warszawskie restauracje według Magdy Gessler.  Poziomki 2018/2019 rozdane
Najlepsze warszawskie restauracje według Magdy Gessler. Poziomki 2018/2019 rozdane Szymon Starnawski
Warszawska restauratorka, osobowość telewizyjna i gwiazda TVN rozdała po raz piąty nagrody dla najlepszych restauracji i hoteli. Słynne "poziomki" trafiły do restauratorów i hotelarzy z całej Polski. Na liście nagrodzonych nie zabrakło niespodzianek. Dalsza część artykułu.

Restauracje ekskluzywne i te na każdą kieszeń, hotele tanie oraz prestiżowe, znane na całym świecie apartamenty. Wszystkie je łączy jeden mianownik - to miejsca, w których warto zatrzymać się na chwilę, odpocząć, spróbować czegoś nowego, cieszyć się życiem. Tak przynajmniej twierdzi Magda Gessler, która po raz piąty wskazała najlepsze hotele i restauracje w całej Polsce. Gala odbyła się w Casino Palace Konstancin w Konstancinie - Jeziornie.

Zobacz zdjęcia z uroczystej gali Poziomki 2018/2019:

Wśród wyróżnionych warszawskich lokali znalazła się m.in. Dyspensa, jedna z ulubionych stołecznych restauracji celebrytki, a także Słodko Słony, w imieniu którego nagrodę odebrała córka restauratorki Lara Gessler.
To już piąta edycja przewodnika restauratorki. Jego forma luźno nawiązuje do słynnych gwiazdek Michelin. Nagrodę jednej, dwóch lub trzech poziom otrzymują nie tylko restauracje ale także hotele. Każde z nagrodzonych miejsc trafia następnie do przewodnika restauratorki, który wydawany jest cyklicznie. Wyróżnienie przyznawane jest lokalom dobrym, bardzo dobrym, wybitnym i takim, które skradły serce restauratorki.

Wśród wyróżnionych w przewodniku restauracji znalazły się też takie, które widzowie Kuchennych Rewolucji kojarzyć mogą z emisji popularnego programu, m.in. restauracja gruzińska Gaumarjos, która była bohaterem jednego z odcinków drugiej serii programu Gessler. -Pyszne chinkali, pyszne orzechy włoskie, cudowna osobość. Przed wojną była by królową, teraz jest tylko carycą - mówiła o restauracji i jej właścicielce warszawska restauratorka. A jaki jest przepis na to, by z rewolucji, które przeprowadza gwiazda wyjść obronną ręką i stworzyć biznes, który będzie osiągał sukcesy jeszcze przez wiele lat? - trzeba kochać to co się robi, a nie kochać pieniędzy. Jeśli się to kocha, pieniądze same przyjdą - przyznaje Magda Gessler.

Przewodnik "Poziomki 2018/2019. Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Polsce" można kupić już w największych polskich księgarniach.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto