Sławomir Gołaszewski pierwsze kulinarne kroki stawiał w stołecznym hotelu Marriott. Pracował w nim od samego otwarcia, a potem postanowił spróbować swoich sił w kuchni międzynarodowej.
Zobacz też: Czyli Żurawia 45. Tu pizzę zamówisz dwoma kliknięciami w stół! [ZDJĘCIA, WIDEO]
Od dziesięciu lat polski cukiernik co roku poświęca kilka miesięcy, tworząc wielkie lokomotywy, które symbolizują intensywnie przewożone w przedświątecznym okresie prezenty. Do stworzenia tegorocznej lokomotywy Gołaszewski użył 40 kilogramów cukru pudru, a ukończenie projektu zajęło mu 6 miesięcy.
Słodka rzeźba wystawiona jest w hotelu Dusit Thani w Bangkoku. Wcześniej Gołaszewski pracował m.in. w jednym z hoteli sieci Hilton.
Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?