Otwarcie Postępu 5. Mamy nowe restauracje w "Mordorze" [ZDJĘCIA]

Było pysznie i tłoczno - za nami huczne otwarcie nowego zagłębia restauracyjnego na mokotowskim "Mordorze". Kulinarny koncept, w którym znajduje się kilkanaście knajp, ale także gdzie można skorzystać z szerokiej oferty kursów kulinarnych czy wypożyczyć przestrzeń na imprezę znajduje się w pobliżu ulicy Cybernetyki.

Pokazy kulinarne dla dzieci i dorosłych, pokaz filmu, degustacja craftowych piw i zabawa do białego rana. Tak wyglądało uroczyste otwarcie nowej części kompleksu restauracyjnego Postępu 5.

ZOBACZ ZDJĘCIA Z WYDARZENIA:

Miejsce samo w sobie znane jest już warszawiakom od dwóch lat. Otoczone biurowcami, ale z dala od miejskiego zgiełku. W dawnych pofabrycznych halach tworzy ciepłą enklawę, która tętni życiem.

- Niedocenianym jest, że coraz więcej ludzi mieszka w tej okolicy. Staramy się zatem docierać zarówno do tych, którzy tutaj pracują w ciągu dnia, żeby mieli dobre miejsce z jedzeniem, ale także ważną dla nas grupą są okoliczni mieszkańcy – opowiada Tom Ekler, menedżer Postępu 5

Jak zaznacza Tom, wszystkie lokale szczególną wagę przykładają do jakości produktów, tak, aby dania były wyjątkowo smaczne. Dla nich nie liczy się ilość przygotowanych dań, ale jakość i poziom zadowolenia gości.

Postępu 5 - nowe miejsca

Od 1 grudnia Postępu 5 wzbogaciło się o 9 nowych lokali. - Przyświecała nam idea, żeby te lokale były zróżnicowane, żeby każdy miał wybór – podkreśla menedżer.
I zdecydowanie ma rację, bo znajdziemy tam restauracje serwujące różne kuchnie.

  • Shisha House Bar & Restaurant, duża arabska restauracja, w której królują dania z grilla. Oczywiście można tam także zapalić shishę.
  • Chinkali Pielmieni to gruzińska restauracja serwująca na tę chwilę chinkali, pielmieni oraz doskonałą kawę, ale oferta wzbogacona będzie gruzińskimi produktami, w tym winami i piwami
  • Hotto Doggu to miejsce, które łączy tradycyjne amerykańskie hot-dogi z japońskimi dodatkami. - Filip jest doświadczonym szefem kuchni, a Aneta z kolei jest architektem wnętrz, w związku z czym bardzo ładnie urządziła tę restaurację – dodaje Tom Ekler - Na suficie jest graffiti z mangi, a będą jeszcze kolorowe neony.
  • La Mia Pasta, czyli pasty, które trzeba spróbować! Makarony robione są od podstaw w lokalu, z wysokiej jakości mąki.
  • Fotosynteza to propozycja dla wegan, ale nie tylko. Dostaniemy tam różnego rodzaju wypieki, na słodko i słono, w tym także gofry.
  • Roger That Foods to miejsce dla tych, którzy jednak wolą mięso. Chłopcy serwują tam burgery nie tylko wołowe, ale również wieprzowe.
  • Blin oferuje przede wszystkim kuchnię rosyjską. Jest tam solanka, słonina, rosyjska musztarda, która podobno jest tak ostra, że lecą łzy, no i oczywiście jak sama nazwa wskazuje – bliny. Oprócz tego można się tam napić zamrożonego wysokoprocentowego napoju.
  • Tutti Colori oprócz doskonałej pizzy, serwuje także wyśmienity wybór win.
  • Hanoi Street to z kolei kuchnia wietnamska. Jak zapewnił menedżer, nie pracuje tam nikt, kto nie jest z Wietnamu.
  • I to co było od początku, czyli Instytut Sztuki Kulinarnej ze szkołą gotowania dla amatorów i profesjonalistów oraz Masala Smaki Świata, czyli delikatesy etniczne.

Postępu 5 - nie tylko jedzenie

Kulinarny koncept to nie tylko szereg restauracji, ale także szeroka oferta wspomnianych już kursów kulinarnych, w tym dla dorosłych i dzieci. Poza tym jest także możliwość wynajęcia przestrzeni na swoją imprezę. Niewątpliwie dużym zainteresowaniem cieszy się rozrywka, jaką jest… rzucanie siekierami! Idealny pomysł na chociażby wieczór kawalerski.

Na Postępu 5 mile widziane są także dzieci, bo jak wspomniał Tom, rodziny z dziećmi są dla nich bardzo ważne. Z myślą o najmłodszych gościach powstanie niedługo jedna, bądź dwie strefy aktywności, gdzie będą animatorzy. Oznacza to, że rodzice swoje pociechy będą mogli zostawić w dobrych rękach i udać się spokojnie na lunch. - Trudno na razie mówić o wielkich szczegółach, ale chcemy też zrobić plac zabaw – dodał Tom.

Ponadto, czworonożni przyjaciele są mile widziani w każdym lokalu.


Wideo

Kacper Owo/Sandra Gozdur

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

04.12.2018, 19:58

Ja tam widzę 7 nowo otwartych knajp. Nie wiem skąd się wzięło 9, a już na pewno nie kilkanaście i czym piszecie na początku. Wietnamska i te siekiery są już od dawna. A Tutti colori jest w planach dopiero. Wcale sie nie otworzylo jeszcze. A cala reszta nie zalicza się do knajp bo to sklep i szkoła gotowania.
Zmiencie reportera. Albo niech Postępu 5 zmieni managera skoro nie wie ile nowych knajp mają.
Fotograf też szału nie zrobił.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Więcej na temat:
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3