Wiecie, że słodycze jedzone po zmroku się nie liczą? Noce i dnie przy Burakowskiej 14 zapraszają przed Tłustym Czwartkiem na wydarzenie dla łasuchów.

Pączek nie pyta! Pączek rozumie... Łasuchy na Burakowskiej 14


W weekend przed Tłustym Czwartkiem wszyscy wielbiciele pączków i innych słodkości powinni odwiedzić targ Noce i Dnie przy Burakowskiej 14.

Na stoiskach będą na was czekać regionalne desery - wietnamskie pączki od Pitaya, włoska Panna Cotta od Pizza lunga, indyjski Gulab jamun, meksykańskie churrosy od Eat on the Street czy węgierski Tort Somloi od Restauracja Borpince. Nie zabraknie też doskonałych pralin.

Jeśli zawitacie na Burakowską to dowiecie się gdzie w Warszawie są najlepsze pączki. Wraz z jury będziecie mogli testować pączki z najlepszych stołecznych cukierni. Jeśli macie ochotę dołączyć do testerów, piszcie pod warszawskienoceidnie@gmail.com

Nie tylko pączki
W piątek muzyczne stery przejmuje DJ THEBAD (aka Debet) - człowiek, który lubi w swoich setach poza wszelakimi około hiphopowymi nurtami łączyć funk, break, ghettofunk, mashup, czy nawet dubstep i drum’n’bass. Bawi się muzyką, za djką nie uznaje fuszerki, a jego styl można wyrazić trzema słowami: zajawa to podstawa!"

W sobotę zagra DJ BENITO - za gramofonami od 1996 roku, członek kolektywu Break da Funk współprowadzący cotygodniową audycje Break da Funk w Radiu Kampus. Preferowane style muzyczne to funk, breaks, rock, mash up. Zagra w miejscu niezwykłym – na naszej nowej antresoli, pod samym sufitem.


Noce i Dnie, ul. Burakowska 14 17 lutego, piątek 19-2, 18 lutego, sobota 12-2, 19 lutego, niedziela 12-22. Wstęp wolny


Przez cały weekend będą się odbywały pokazy kulinarne kuchni węgierskiej. Prowadzący - Zoltan Tron, rodowity Węgier, właściciel restauracji Borpince pokaże Wam jak przygotowuje się tradycyjne węgierskie desery - krem z kasztanów i tort somloi.

Wystawa fotografii Bernarda Hołdysa



W piątek o godz. 20 przy Burakowskiej 14 w Terenie Otwartym nastąpi otwarcie wystawy zdjęć Bernarda Hołdysa. Projekt Calmness powstawał przez 2 lata na wyspach greckich, a jego efekt końcowy stanowi zbiór 15 fotografii.


Zobaczcie też: Słuchajcie, robię bezy! "Sama beza" zdradziła nam, jak zrobić najprostszy deser świata
"/>

Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!