Większość z nas chleb je codziennie – to żelazny element większości śniadań czy kolacji. Pewnie dlatego nie zawsze pamiętamy o pracy, jaką trzeba włożyć w jego produkcję i uzyskanie dobrego smaku. Podczas warsztatów „Pieczemy chleb na 100-letnim zakwasie” będziemy mogli dowiedzieć się, jaki proces ma miejsce przed tym, gdy pieczywo trafia na nas stół. Jednak nie będzie to jedynie teoria – uczestnicy upieką swój własny bochenek.
Spotkanie w Smolna8Food poprowadzi Arek Andrzejewski vel. Chlebodawca, który do prawdziwego chleba ma „stosunek wręcz mistyczny, potrafi o nim mówić bez przerwy. Pasja i upór spowodowały, że dzisiaj uczy innych”.
10 lipca 2018 r. przy Smolnej 8 Andrzejewski zdradzi tajniki pieczenia chleba, przechowywania zakwasu i przygotowywania zaczynu. Poza wspomnianym upieczeniem własnego, żytniego chleba, goście zabiorą do domu zaczątek stuletniego zakwasu oraz ugotują coś z chlebem. Dla bardzo zgłodniałych nie zabraknie też czegoś do przekąszenia z przygotowanego na tę okazję bufetu.
Relacja wideo z poprzednich warsztatów:
Liczba uczestników warsztatów jest ograniczona. Informacje o biletach (cena: 190 zł), jak i rejestracji znajdziecie TUTAJ.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?