Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

"Pieczemy chleb na 100-letnim zakwasie". Kulinarne warsztaty z piekarskim pasjonatem

red.
Fot. Pixabay.com / Zdjęcie ilustracyjne
Połączenie kulinarnej teorii z praktyką pod okiem piekarskiego mistrza? Taka okazja nadarzy się w najbliższy wtorek podczas warsztatów "Pieczemy chleb na 100-letnim zakwasie". Szczegóły w artykule poniżej.

Większość z nas chleb je codziennie – to żelazny element większości śniadań czy kolacji. Pewnie dlatego nie zawsze pamiętamy o pracy, jaką trzeba włożyć w jego produkcję i uzyskanie dobrego smaku. Podczas warsztatów „Pieczemy chleb na 100-letnim zakwasie” będziemy mogli dowiedzieć się, jaki proces ma miejsce przed tym, gdy pieczywo trafia na nas stół. Jednak nie będzie to jedynie teoria – uczestnicy upieką swój własny bochenek.

Spotkanie w Smolna8Food poprowadzi Arek Andrzejewski vel. Chlebodawca, który do prawdziwego chleba ma „stosunek wręcz mistyczny, potrafi o nim mówić bez przerwy. Pasja i upór spowodowały, że dzisiaj uczy innych”.

10 lipca 2018 r. przy Smolnej 8 Andrzejewski zdradzi tajniki pieczenia chleba, przechowywania zakwasu i przygotowywania zaczynu. Poza wspomnianym upieczeniem własnego, żytniego chleba, goście zabiorą do domu zaczątek stuletniego zakwasu oraz ugotują coś z chlebem. Dla bardzo zgłodniałych nie zabraknie też czegoś do przekąszenia z przygotowanego na tę okazję bufetu.

Relacja wideo z poprzednich warsztatów:

Liczba uczestników warsztatów jest ograniczona. Informacje o biletach (cena: 190 zł), jak i rejestracji znajdziecie TUTAJ.


Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto