Rani nowa restauracja indyjska w Warszawie tuż przy stacji metra Natolin
Rani nowa restauracja indyjska w Warszawie ze swojego menu poleca przede wszystkim tandoori chicken (marynowany i pieczony w piecu tandoor kurczak z przyprawami), plain naan (placek z mąki pszennej, pieczony w piecu tandoor, może być z czosnkiem, masłem, sezamem, cebulą, nadziewany warzywami, owocami, jagnięciną, serem indyjskim i bakaliami), dal makhani (soczewica w sosie kremowym), samosa (pierożki faszerowane warzywami i kurczakiem).
Czytaj też: Kawiarnia Pierwszy Rząd w Warszawie. Miejsce, które powstało z pasji
Dania w nowej restauracji serwowane są z sałatką, roti oraz ryżem basmati. Rani oferuje także zniżki: 10 proc. dla studentów i dla seniorów pow. 65 roku życia. 10 proc. rabatu dostaną także klienci zamawiający dania na wynos.
Nieodzownym elementem kuchni indyjskiej jest piec gliniany w kształcie dzbana, opalany węglem drzewnym, konserwowany liśćmi szpinaku - tandoor. Opiekane są w nim różne gatunki mięsa wcześniej marynowane, a także owoce morza i warzywa. Dania zyskują niepowtarzalny smak.
Rani nowa restauracja indyjska w Warszawie
Ryż basmati to jeden z najważniejszych elementów kuchni indyjskiej. Przygotowuje się go pod najróżniejszymi postaciami. Jest także elementem tradycyjnej kuchni w Indiach.
Rani prowadzi dostawy do klienta. W obrębie 5 km dowóz gratis. Minimalny koszt zamówienia to 40 zł. Rani otwarta jest codziennie w godz. 11-22. Mieści się przy ul. KEN 48.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?