Remigiusz Rączka w Jaworznie. Znany kucharz gotował w bibliotece:
Kucharz opowiadał też jaworznianom, jak przyrządzić ule orzechowe, krem adwokatowy, moczkę, makówki, zupę rybną, śledzie w cieście śmietanowym, pastę cebulową i kapustę z zasmażką na maśle i tartym ziemniakiem.
Do jaworznian mówił po śląsku.
Przypominamy, że największą popularność przyniosły mu audycje telewizyjne i radiowe. Aktualnie prowadzi swój autorski program "Rączka gotuje" w TVP Katowice. Wcześniej przez wiele lat współpracował z telewizją TVS. W każdą środę prowadzi program "Rączka godo i gotuje" w Radio Katowice. Współpracuje także z największą śląską gazetą - "Dziennik Zachodni".
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?