18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Strefa na Próżnej [ZDJĘCIA]

Ola Glegoła
Restauracja Strefa na Próżnej [ZDJĘCIA]
Restauracja Strefa na Próżnej [ZDJĘCIA] Basia Woźnica/NaszeMiasto.pl
Przy Próżnej 9, w zabytkowej, odnowionej kamienicy od kilku tygodni działa restauracja Strefa. Ze względu na wystój, lokalizację i obsługę jest to wyjątkowe miejsce o niepowtarzalnym klimacie. Specjalność restauracji stanowią dania rybne i owoce morza.

Restauracja Strefa na Próżnej

Jasne przestronne wnętrze, stoły przykryte obrusami, stylowe dodatki, na ścianach bielone cegły i płaskorzeźby przypominajace pałacowe sufity - wnętrze restauracji Strefa prezentuje się elegancko i oryginalnie. Widać, że przemyślano najdrobniejsze szczegóły wystroju.

Restauracja Strefa - co ciekawego w karcie

Restauracja specjalizuje się w daniach z ryb i owoców morza. Wśród przystawek na uwagę zasługuje tatar z krewetek z awocado podawany z płatkami rukoli oraz przegrzebki smażone na maśle poodane na placuszku amaryntusa z pikantną Salsą z pomidorów i pudrem z kolendry. Znakomity jest przygotowywany przez szefa kuchni tatar z dojrzewajacej polędwicy wołowej.

Kucharz, Jarosław Walczyk tworzy niebanalną kuchnię autorską inspirowaną tradycyjnymi polskimi przepisami, które poddaje współczesnemu szlifowi i których nie ogranicza jego kulinarna wyobraźnia. Przykąłdem jest zupa krem z kiszonych ogórków z musem kasztanowym. Warto spróbować smakowitej zupy rybnej z red curry i pierożkami z krewetką.

Czytaj także: Nowe restauracje Warszawa: Te miejsca warto odwiedzić w nowym roku! [PRZEGLĄD]

Dania główne kosztują od 42 do 79 złotych. W karcie znajduje się m.in.: łosoś sous-vide z kawiorem cytrynowym, musem z bobu, podany z czarnym makaronem, pierś z kaczki sous – vide z grillowaną skórką podaną na pieczonych buraczkach karmelizowanych w miodzie i tymianku czy makaron tagiattelle z rakami i zielonymi szparagami.

Wizytę w restauracji waro zakończyć znakomitym deserem. Do wyboru są domowe lody, creme brulee czy sernik cynamonowy.

Kucharz szczyci się tym, że wszystko jest przygotowywane na miejscu - od lodów, przez makarony po znakomite mięsa i tyby. Restauracja posiada nawet włąsne żródło wody mineralnej.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto