Restaurant Week Warszawa. Najlepsze lokale i trzy dania za niecałe 50 zł

Kacper Owo

Jeśli lubicie dobrą kuchnię, na tym wydarzeniu po prostu nie może was zabraknąć. Restaurant Week Polska za każdym razem przyciąga tłumy. I nic dziwnego, w samej stolicy w ponad 70 restauracjach skosztujemy prawdziwych przyjemności za niewygórowane pieniądze. Dalsza część artykułu pod galerią zdjęć.
 materiały prasowe restaurantweek.pl

Łódź, Kraków, Trójmiasto, Wrocław, Poznań, Podhale czy Warszawa. W dniach 17-31 października odbędzie się kolejna edycja Restaurant Week Polska. Jak co roku i tym razem możemy liczyć na fantastyczne, różnorodne smaki w rozsądnej cenie. To wspaniała okazja, aby wypróbować nowych dań.

"Dzięki restauracjom możemy natychmiast spełniać marzenia o dalekich kulinarnych podróżach. Wybierzmy się w nie razem z biurem podróży Restaurant Week - smaki najdalszych i bliższych zakątków świata są tylko jedno kliknięcie od Ciebie" - zachęcają organizatorzy wydarzenia.

To z pewnością jedno z największych i najpopularniejszych wydarzeń kulinarnych w Polsce. W samej stolicy biorą w nim udział aż 73 restauracje. W każdej z nich czekają na nas trzy dania. Popisowe menu festiwalowe składa się z przystawki, dania głównego oraz deseru. Zapłacimy za nie 49 zł. Co więcej, przy rezerwacji 8-osobowego stolika, zapłacicie tylko za siedmiu gości. Ktoś z was zje zupełnie za darmo. Czas rezerwacji to 90 minut.

Przykładowo knajpa Dos Tacos (ul. Jasna 22) oferuje nam krem z batata, mleka kokosowego i limonki, z pestkami dyni i owocami granatu, grillowaną pierś z kurczaka podaną z czekoladowym sosem „mole”, podaną z z ryżem meksykańskim i kolbą kukurydzy, a do tego mus z ciemnej i białej czekolady z malinami. Możemy też wybrać drugi wariant, na który składa się krem z batata i mleka kokosowego, limonki, z pestkami dyni i owocami granatu, kukurydziane tortille z nadzieniem z cukinii i białej kukurydzy, w sosie czekoladowym „mole” podane z awokado i salsą pico de gallo oraz ciasto z gorzkiej czekolady, niebieskiej kukurydzy i buraka.

Koko & roy (ul. Wilcza 43) ma zaś dla nas sałatkę z ośmiornicą, piklowane krewetki, okrę, pikantny dżem z pomidorów, na główne danie duszony szponder wołowy, cebulkę perłową, pure ziemniaczano-chrzanowe, bób i cytrynowo-ziołowe grzanki oraz tartę z masłem orzechowym i czekoladowym ganache, karmelizowany popcorn orzechowy i mascarpone. Jeśli wolicie będzie na was też czekał tost z grzybami leśnymi, puree z bobu, estragon, roszponka, olej ziołowy, pieczona dynia żołędziowa, chrupiąca polenta z dodatkiem białej fasoli, ziołowe grzanki, blanszowana zielenina, groszek, soki pieczeniowe umami oraz pudding na mleku owsianym, kokosowy karmel, duszona brzoskwinia i owsiano-orzechowa pralina. Wszystko brzmi przepysznie.


Wideo

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3