Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Shabu Shabu, Warszawa, Mokotowska 27. Tutaj zupę przyrządzisz sobie sam [ZDJĘCIA,WIDEO]

Redakcja
Shabu Shabu, Warszawa, Mokotowska 27. Tutaj zupę przyrządzisz sobie sam [ZDJĘCIA,WIDEO]
Shabu Shabu, Warszawa, Mokotowska 27. Tutaj zupę przyrządzisz sobie sam [ZDJĘCIA,WIDEO] Szymon Starnawski
Może nie brzmi to bardzo zachęcająco - przyjść do restauracji i gotować samemu, ale uwierzcie że w Shabu Shabu na Mokotowskiej, kulinarna podróż do Azji stanie się dla was niesamowitą przygodą. To propozycja świetna na radnkę albo spotkanie ze znajomymi.

Na wstępie należy zaznaczyć, że produkty wykorzystywane w Shabu Shabu są sprowadzane z Dalekiego Wschodu a przygotowują je na miejscu Azjaci. Tutaj zjecie jaśmin, taro (kolkazję jadalną), tofu, szpinak wodny, cai cuc (złocienia wieńcowego), selera chińskiego, kraba, węgorza, ośmiornicę, mule, kulki kalmarowe czy grzyby Mung i Shitake. - W przygotowanych kociołkach, popularnych w Azji - Hot Potach, przygotowujemy samodzielnie potrawę na bazie wybranego rosołu. W karcie mamy do wyboru jedną opcję wegetariańską bulionu z grzybami Shitake oraz cztery opcje mięsne (Wietnamski, Tajski i Koreański) - mówi Marta, menadżerka restauracji.

Źródło: Naszemiasto.pl

Sprawa jest prosta. Zamówioną bazę otrzymujecie do kociołka zlokalizowanego przed wami. Za pomocą specjalnego pilota kontrolujecie poziom podgrzania płynu. Następnie do gotujacej się zupy wkładacie składniki, na które macie ochotę. Do wyboru z karty ponad czterdzieści pozycji oraz gotowe zestawy. My wybraliśmy - kaczkę, kurczaka, krewetki, łososia a także kiełki, makaron chiński i zestaw warzyw. - Krewetki i kaczka potrzebują dłuższego gotowania, tak samo jak brokuły. Natomiast makaron, marchewkę czy kiełki należy wrzucać na samym końcu, gdyż gotują się najszybciej - tłumaczy Piotr. Do zestawu otrzymujecie także sosy. - Tymaryndowy, rybny oraz sojowy. Wszystkie z nich przygotowywane są na miejscu - mówi Marta.

Za tak skomponowany zestaw dla trzech osób zapłacicie około 100 zł. Ceny poszczególnych składników wahają się w przedziale od złotówki do kilku złotych. Buliony kosztują od 5-7 zł. Jeżeli jednak nie lubicie zup ani dań przygotowywanych na bazie bulionu - warto skorzystać z oferty pierożków Dim Sum (np. z krewetkami - 3 zł/sztukę) lub smażonych portaw. Oryginalne azjatyckie lunche zjecie tutaj za 19 zł. Do popicia - wietnamska kawa albo napoje (ananasowy, kokosowy, z mango). Jak zapewniają, Marta i Piotrek, wkrótce karta poszerzy się o kolejne możliwości, sprowadzane specjalnie dla was - z Azji do Polski.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto