Pestki dyni to zdrowa alternatywa dla chipsów, słonych paluszków i krakersów. Ta niepozorna część dyni zawiera bowiem nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie oddziałują na układ nerwowy i naczynia krwionośne. Spożywając pestki dyni, dostarczamy do organizmu również witaminy z grupy B, wpływające pozytywnie na stan skóry, włosów i paznokci. Ponadto przyjmujemy witaminy D, E, A i C, wzmacniając tym samym układ odpornościowy. Pestki dyni możemy jeść sauté albo jako dodatek do sałatek lub jogurtu.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?