Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaczny Targ w Międzylesiu. Zasmakuj w tradycyjnej i zdrowej żywności

Marcin Chrzaniuk
W dnach od 10 do 17 kwietnia w Międzylesiu będziemy mieli okazje zasmakować lokalnych dań, które zaoferują nam mazowieckie restauracje oraz lokalni, mali producenci. Nie zabraknie zdrowej i pozbawionej chemii żywności. Będą to miedzy innymi ekologiczne jaja, tradycyjne wędliny, naturalne pieczywo oraz domowe ciasta. Dodatkowo przygotowano specjały kuchni orientalnej oraz dania wegetariańskie i pozbawione glutenu. Czyli dla każdego, coś dobrego!
W dnach od 10 do 17 kwietnia w Międzylesiu będziemy mieli okazje zasmakować lokalnych dań, które zaoferują nam mazowieckie restauracje oraz lokalni, mali producenci. Nie zabraknie zdrowej i pozbawionej chemii żywności. Będą to miedzy innymi ekologiczne jaja, tradycyjne wędliny, naturalne pieczywo oraz domowe ciasta. Dodatkowo przygotowano specjały kuchni orientalnej oraz dania wegetariańskie i pozbawione glutenu. Czyli dla każdego, coś dobrego! PRZEMYSLAW SWIDERSKI
W dnach od 10 do 17 kwietnia w Międzylesiu będziemy mogli zasmakować lokalnych specjałów, które zaoferują nam mazowieckie restauracje oraz lokalni producenci. Nie zabraknie zdrowej i pozbawionej chemii żywności. Będą to miedzy innymi ekologiczne jaja, tradycyjne wędliny, naturalne pieczywo oraz domowe ciasta. Dodatkowo przygotowano specjały kuchni orientalnej oraz dania wegetariańskie i pozbawione glutenu.

Targi w Międzylesiu to doskonała okazja, by zasmakować w zdrowej żywności, którą oferują drobni i lokalni producenci. Ale nie tylko, bo podczas wydarzenia będziemy mogli spróbować dań przygotowanych przez warszawskie bary i restauracje. Restauracja Parowóz zaoferuje pierożki Dim Sum gotowane na parze, natomiast Falafel Bejrut zaserwuje dania dedykowane wegetarianom. Będą to m.in. kanapki z kotletami z ciecierzycy i z dużą ilością ziół oraz hummus w wielu wariantach smakowych.

Spędzając czas na Targach będziemy mogli wrócić do smaków dzieciństwa. A zadba o to firma Smaki Mamuśki, która przygotuje tradycyjne, domowe pierogi w wielu smakach. Specjały Domowe zaoferują nam pyszne dżemy, konfitury i inne przetwory. Natomiast o świeżą porcję warzyw i owoców zadba Gospodarstwo Ekologiczne Sokół oraz firma Brodowski Owoce, która dodatkowo oferuje m.in naturalne chipsy z jabłek oraz soki.

Zobacz również:Zlot food trucków na Placu Defilad. Będziemy jeść przez 3 dni i 2 noce!

Nie zabraknie również miodów z lokalnych pasiek, tradycyjnie wędzonych wędlin oraz domowych słodkości np. chałwy. Będą też potrawy tradycyjne dla innych regionów Polski - m.in. zakopiańskie oscypki oraz kurpiowskie pieczywo.

Wydarzenie odbędzie się w kawiarni Cafe Peron przy ul. Patriotów 303. Wstep wolny.


Jeśli jesteś zainteresowany patronatem naszemiasto.pl – napisz pod adres [email protected]
Jeśli chciałbyś zrobić projekt niestandardowy z naszemiasto.pl – napisz pod adres [email protected]


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto