Sos słodko-kwaśny do ryżu

* Składniki: 1 puszka ananasów, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1 puszka pomidorów, 0,5 litra wywaru warzywnego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sok z 1 cytryny (lub lepiej limony), sól, pieprz, papryka ...

Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij


* Składniki: 1 puszka ananasów, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1 puszka pomidorów, 0,5 litra wywaru warzywnego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sok z 1 cytryny (lub lepiej limony), sól, pieprz, papryka słodka

* Przygotowanie: ananasa osącz (nie wylewaj soku), papryki umyj, wydrąż, pokrój w paseczki

* Przyrządzanie: do dużego garnka wrzuć papryki, pomidory, ananasa, wlej rosół, sok z cytryny i gotuj na wolnym ogniu około 25-30 minut. Dodaj połowę soku z ananasa wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Posmakuj i przypraw wg gustu. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodaj soku z ananasa lub wody przegotowanej. Jeżeli jest zbyt kwaśny, dodaj miodu, jeżeli zbyt słodki - wlej jeszcze soku z limony lub cytryny.
opinie@prasabalt.gda.pl

Komentarze (0)

avatar

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!

Wybierz kategorię