Składniki:
- 0,5 kg truskawek
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder i cukier waniliowy do posypania
- pół kostki masła
Jak zrobić:
- Mikserem ubić jajka z cukrem.
- Roztopić masło w garnuszku.
- Do ubitych jajek z cukrem dodać przesianą mąkę i proszek, potem masło. Wymieszać.
- Prostokątną blachę wysmarować masłem, obsypać tartą bułką.
- Wlać ciasto i zatopić w nim całe truskawki.
- Piec ok. 40 minut w średnio gorącym piekarniku. Upieczone - posypać pudrem i wanilią.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?