Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Targ świąteczny w Hali Gwardii. Kupisz tu dania na wigilijny stół i prezenty dla bliskich [LISTA WYSTAWCÓW]

baw
Targ świąteczny w Hali Gwardii
Targ świąteczny w Hali Gwardii Łukasz Kowalski
Ponad 70 wystawców, u których zrobicie przedświąteczne zakupy - zarówno na stół świąteczny jak i pod choinkę weźmie udział w Targu świątecznym w Hali Gwardii. Targ potrwa od 15 do 23 grudnia.

W piątek 15 grudnia w Hali Gwardii startuje Targ świąteczny. Na 70 stoiskach zrobicie przedświąteczne zakupy oraz znajdziecie wszystko to, co idealnie nadaje się na stół wigilijny lub pod choinkę dla najbliższych.

Na miejscu kupicie swojskie wędliny, nabiał i różnorodne sery oraz oczywiście ryby i owoce morza. Nie zabraknie również oferty gotowych dań na stół świąteczny w wydaniu tradycyjnym i wegańskim. Na targowych stroiskach zaopatrzycie się również w przepiękne i oryginalne ozdoby świąteczne.

Zobacz także: Jarmarki Bożonarodzeniowe 2017 w Warszawie [PRZEGLĄD]

Poszukiwacze oryginalnych prezentów znajdą w Hali same perełki wydawnicze, wysokiej klasy kosmetyki do pielęgnacji ciała i twarzy oraz niebanalne wyroby rękodzielnicze. Organizatorzy przygotowują również liczne atrakcje kulinarne dla dzieci oraz rodziców.

Targ świąteczny w Hali Gwardii, 15-23 grudnia [GODZINY OTWARCIA]

15 grudnia 9.00 – 01.00 (targ 9-20)
16 grudnia 9.00 - 01.00 (targ 9-20)
17 grudnia 10.00 - 23.00 (targ 10-17)
18 grudnia 11.00 – 22.00 (targ 11-19)
19 grudnia 11.00 – 22.00 (targ 11-19)
20 grudnia 11.00 – 22.00 (targ 11-19)
21 grudnia 09.00 – 22.00 (targ 09-20)
22 grudnia 09.00 – 01.00 (targ 09-20)
23 grudnia 09.00 – 22.00 (targ 09-20)

Stoiska spożywcze:
· Longinus (tradycyjne nalewki),
· Zielona Gęś (napoje rozgrzewające),
· 365 obiadów (dania tradycyjne),
· Żarcie Mamuśki (dania tradycyjne i wegańskie),
· Nasza kaczka (ekologiczny garmaż z gęsi i kaczki),
· Pieróg z pieca (tradycyjne pierogi z pieca na cieście drożdżowym),
· Hacjenda Trzy Brzozy (jaja wiejskie i mleko od krowy),
· Parzenica – Skarby Podlasia (sery i rękodzieło z Podhala),
· Espresso Bar(kawa, herbata i gorąca czekolada),
· Chop Chop (tajskie lody naturalne),
· Pokochaj (świąteczne zupy, jajecznice w tortilli),
· Przetwórstwo Mleka (podhalańskie sery i domowa żurawina),
· Natura Cold Press (zdrowe, jednodniowe soki wyciskane na zimno),
· Get Green (koktajle owocowo-warzywne przygotowywane na miejscu),
· Pigwoniada (napoje i przetwory z pigwowca japońskiego),
· Happy Lassi (ręcznie wytwarzane indyjskie słodycze oraz domowe lassi),
· Eko Joanka (selekcja wielu odmian polskich jabłek, soki tłoczone i dżemy z własnego sadu),
· IMKA (oliwa z oliwek),
· Oyster Bar (francuskie ostrygi i szampan),
· Piekarnia Gzik (pieczywo i wypieki ekologiczne),
· Vincent (piekarnia francuska),
· Espresso Trade (chleby na zakwasie i kawior),
· Dami Caffe (ekologiczne pieczywo, czarny czosnek i produkty greckie),
· Dr Jacobs (suplementy diety),
· Stragan Smaków (przetwory z rokitnika i musy owocowe),
· Lawendowa spiżarnia pod wiatrakiem (domowe syropy, dżemy i wypieki),
· Iwona Dziopak (wyroby świąteczne – sok z buraków, kapusta kiszona, grzyby suszone i rękodzieło),
· Szakszuka (zestawy kaw i herbat z całego świata),
· Ilona Wódarczyk (produkty z aloesu),
· Sztuka Śledzia (certyfikowane matiasy z Holandii i sałatki śledziowe),
· Smaki Morza (garmaż rybny),
· Pan Sum (produkty z własnej hodowli suma afrykańskiego),
· Przystanek Wędzarnia (ryby wędzone prosto z Mazur),
· Food Solution (owoce morza i dzikie ryby Morza Śródziemnego),
· Zakręcone Ślimaki (ślimaki z mazowieckiej hodowli),
· Rybny Zakątek (ryby słodko- i słonowodne, ryby wędzone, garmaż rybny),
· RybyProstozSieci (świeże ryby, sprzedawane 4 godziny po połowie),
· Zdrowy Świat (oryginalna chałwa turecka),
· OH MOI GOJI (ręcznie robione praliny, desery wegańskie),
· DESEO (oryginalne belgijskie gorące czekolady),
· Polea (produkty greckie),
· Gęsi Pipek (garmaż i produkty kuchni żydowskiej),
· TakoYaki (japoński street food),
· Ottomańska Pokusa (oryginalna turecka baklava oraz burek),
· La Petite France (selekcja najlepszych włoskich serów, wina i przetworów),
· JBL (selekcja serów z Włoch, Francji i Szwajcarii, suszone wędliny),
· Oliwki etc (pasty, oliwki i produkty kuchni śródziemnomorskiej),
· Dobry Wafel (holenderskie sery, stroopwafle),
· La Dispensa (ekologiczne produkty włoskie),
· Borpince’Deli (węgierskie delikatesy, domowy węgierski garmaż),
· Atelier Smaku (kiszonki i garmaż bałkański),
· Vegekiosk (garmaż wegański),
· Zielony Stragan (ekologiczny polski nabiał, certyfikowane warzywa i owoce),
· Cytrusy (cytrusy i owoce egzotyczne),
· Daktylove & BioCake (wyroby z daktyli, daktyle na wagę wypieki BIO),
· Bartnik Mazowiecki (miody),
· Mat&Les Tradycja Smaku (wędliny tradycyjne),
· Z Dziada Pradziada (dziczyzna, przetwory bez konserwantów),
· Miasto Ciasto (gofry bąbelkowe i domowe wypieki),
· Naleśniki (kolorowe naleśniki i dodatki dla dzieci),
· Kołacz na okrągło (ręcznie robione i wypiekane węgierskie kołacze),
· Cafe Misianka (tradycyjna cukiernia),
· MGM (manufaktura praska z wypiekami na święta),
· HerbaMedicum (przyprawy, zioła i produkty zielarskie na wagę).

Stoiska z dekoracjami, rękodziełem, prezentami:
· Wikosz (rękodzieło z wikliny),
· Manufaktura Decha (rękodzieło z drewna – deski do serwowania i do pracy w kuchni),
· Iwona Sobańska (dekoracje świąteczne),
· Tender December (dekoracje na Święta),
· Cosmos Plantea (stroiki, wieńce świąteczne),
· Wyjątkowe ogrody (lasy i rośliny w słojach),
· Paweł K. Makowski (poinsecja zwana popularnie gwiazdą betlejemską),
· Sinsere (świece do aromaterapii, upominki i prezenty),
· bySolecka (biżuteria),
· AbBe Katarzyna Tuzikiewicz (galanteria i dodatki),
· Agnieszka Kowalik-Urbaez (książki),
· Jacobsony (zabawki i książki edukacyjne),
· Warsaw Gift Shop (fotoobrazy Warszawy).

Dla psów i kotów
· Wiejska kuchnia (domowe wypieki i przysmaki dla psów i kotów),
· Pupil (produkty Hills dla psów i kotów).

Dodatkowo
· Świąteczny kiermasz książki „Skarby Świata Całego”, organizowany przez fundację Czuły Barbarzyńca,
· Stoisko pakowania prezentów.

W ramach Targu Świątecznego także:

- warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych
- warsztaty z Fundacją „Szczęśliwi bez cukru” (poniedziałek-wtorek, 18-19 grudnia)
- tworzenie świątecznej rzeźby z czekolady, projekt realizowany z DESEO (sobota, 16 grudnia)
- radio live, czyli antena radia RDC na żywo z Hali Gwardii (sobota, 16 grudnia)
- gotowanie wigilijnej zupy rybnej (środa, 20 grudnia)


emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto