Gdzie spróbujemy amerykańskiej wołowiny?
Akcja wystartuje 11 grudnia. Biorą w niej udział wybrane warszawskie restauracje, w których spróbujemy specjalnego menu przygotowanego specjalnie z okazji festiwalu "Taste of the legend". W akcji biorą udział: N31 restaurant & bar, Z57 restaurant, Intercontinental – Downtown Restaurant & Steakhouse, Ed Red, Restauracja George Sand w Hotelu Mazurkas, Jak pragnę wina, Merliniego 5, Restauracja Meza Hotel Hilton, Restauracja Mirage, Mokotowska 69, Odkupienie Win, Pink Lobster, Restauracja Aviator Club, Restauracja Holiday Inn Warsaw City Centre, oraz Warszawski Sznyt
-Naszym celem jest zapoznanie klientów warszawskich restauracji z niepowtarzalnym, legendarnym smakiem amerykańskiej wołowiny. Ideą Festiwalu jest prezentacja pewnych wartości, kultury, korzeni legendarnego smaku tego mięsa znanego i cenionego przez koneserów na całym świecie. Zapraszamy do współpracy najlepsze restauracje w Warszawie, dla których jakość produktu oraz satysfakcja gości ma kluczowe znaczenie. Celem kampanii jest także popularyzacja amerykańskiej wołowiny, tak aby zapewnić jej stałe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy - mówi Prezes firmy Elkopol Alicja Wierzbicka.
Co to jest amerykańska wołowina?
Wołowina amerykańska, o której mowa produkowana jest z młodego bydła poniżej 30 miesięcy, które hodowane jest w specjalny sposób, zapewniający doskonałą marmurkowość gwarantującą kruchość , smak oraz wyjątkową soczystość mięsa. Posiada ona Certyfikat jakości Beef Quality Assurance (BQA). Wysoka jakość oznacza m.in., że zwierzętom nie podaje się hormonów, a na europejskie rynki trafiają jedynie starannie wyselekcjonowane egzemplarze.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?