To już 5 urodziny Słoika

Materiał informacyjny Zaktualizowano 
Pięć lat to dla restauracji w Warszawie naprawdę dużo czasu. Nic więc dziwnego, że Restauracja Słoik postanowiła hucznie uczcić swoje pięciolecie, zapraszając gości do wspólnego świętowania. Podczas urodzin nie zabrakło muzyki, drinków i najlepszych potraw z menu restauracji.

Nie ważne jak bardzo lubimy egzotyczne smaki Azji, czy pikantne dania Meksyku, albo japońskie sushi. Prędzej, czy później każdy z nas powraca do smaków, które zna, jada na co dzień i które każdy z nas wyniósł z rodzinnego domu. 5 lat istnienia restauracji Słoik udowadnia, że polska kuchnia ma się naprawdę dobrze, a chętnych na domowego schabowego, tatara czy inne przysmaki naprawdę nie brakuje.

5 lat polskich smaków

Restauracja mieszcząca się w pasażu Wiecha oferuje swoim klientom właśnie takie smaki i robi to z powodzeniem od pięciu lat. 5 lipca lokal obchodził hucznie swoje urodziny. Podczas urodzin pojawiły się najlepsze dania ze “słoikowego” repertuaru. W wersji pomniejszonej każdy mógł spróbować ich za jedyne 5 złotych. Na stołach pojawiły się między innymi: Tatar wołowy na grzance z piklami, Śledź marynowany w musztardzie francuskiej na grzance, czy mini beza z kremem i świeżymi truskawkami. Nie zabrakło też miejsca dla nieco mniej tradycyjnych, choć równie dobrych specjałów jak krewetki, szaszłyk czy wołowe carpaccio.

O tym, co znalazło się w urodzinowym menu rozmawialiśmy m.in. z szefową kuchni Słoika.

Dobre, bo domowe

“Słoik” zmienia definicje domowego jedzenia, odwołując się do tradycji polskiej kuchni - gościnnej, pysznej, sycącej. Po latach zachwytu smakami całego świata kuchnia polska zaczyna znów przeżywać swój renesans. A co najchętniej jedzą goście słoika? - Typowe dania kuchni polskiej: żurek, tradycyjny kotlet schabowy, tatar, przede wszystkim domowe jedzenie. Codziennie mamy w ofercie lunche przygotowywane pod naszych gości. Jeśli nie chcą gotować tych potraw w domu, mogą przyjść na nie do nas - mówi szefowa kuchni, Sylwia Mądra.
Restauracja nie tylko serwuje część potraw właśnie w słoikach - nawiązując w ten sposób do domowych przetworów - ale także sama przygotowuje niektóre z dodatków, jak chociażby ogórki, które potem wzbogacają serwowane tu dania.

Niech żyje słoik

Nie samą kuchnią człowiek żyje, więc podczas piątych urodzin nie zabrakło także zabawy z dj-em, a goście mogli skorzystać z bogatej oferty baru w promocyjnych cenach. Jeśli tak wygląda dziś prawdziwa domowa kuchnia, Słoikowi pozostaje życzyć co najmniej stu kolejnych lat istnienia i równie wielu tysięcy zadowolonych gości.

Wideo

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3