25 lat od uruchomienia w Polsce pierwszej restauracji McDonald’s startuje z nową usługą. Teraz burgery, lody i inne produkty sieci zamówisz także z dowozem. Sprawdziliśmy, jak działa ta usługa.

McDonald’s to jedna z najlepiej rozpoznawalnych światowych marek, choć lokale sieci nierzadko dostępne są na wyciągnięcie ręki, zdarzają się sytuacje, gdy nie możemy udać się do nich osobiście. Od 1 lipca nie jest to jednak przeszkodą, bo produkty sieci dostępne są w dowozie za pośrednictwem aplikacji UberEATS w Warszawie.

Jak wygląda składanie zamówienia?
Sam proces zamawiania jest intuicyjny i dość prosty. Po założeniu konta w UberEATS wystarczy podać adres i wybrać jedną z dostępnych w rejonie restauracji McDonald’s. Z opcji dowozu możemy skorzystać na terenie wybranych dzielnic: Śródmieścia, Mokotowa, Żoliborza, Ochoty, Ursynowa, Woli i Pragi Południe. Zamówienia realizowane są w godzinach 11:00 – 23:00. Jedzenie dowiezie nam w sumie jeden z 23 lokali. Płatności dokonamy automatycznie, dzięki podpiętej do konta karcie kredytowej. W menu znajdziemy niemal wszystkie pozycje znane z lokali sieci, także te z oferty McCafé. Ceny dań nie odbiegają od tych w lokalu. - Wspólnie z UberEATS pracowaliśmy nad optymalizacją całego procesu dostawy – od łatwego zamawiania po sprawny dowóz – tak by zapewnić, że produkty dotrą na czas, gorące i świeże. Wierzymy, że nasi goście docenią tę formę korzystania z usług McDonald’s i będą coraz częściej zamawiać nasze produkty z dowozem – dodaje Krzysztof Kłapa.

BigMac w dowozie
W naszym zamówieniu znalazły się: Sałatka Kurczak Premium - Chrupiący Kurczak, powiększony McZestaw Big Mac z bekonem, duże frytki, cola zero, dwa McFlurry (z polewą) oraz sałatka z pomidorem i ogórkiem. Proces zamawiania przeszedł sprawnie, a dzięki mapie mogliśmy obserwować trasę dowozu, co, trzeba przyznać stanowiło dodatkowy atut. W razie potrzeby, możemy skontaktować się z dostawcą, na przykład po to, by pokierować go pod właściwy adres, lub wskazać dogodny objazd. Zamówienie przyszło do nas ciepłe, z wyjątkiem oczywiście lodów. Dzięki sprawnej dostawie i właściwemu opakowaniu możliwe było dostarczenie produktów w takim stanie, w jakim odebralibyśmy je za ladą McDonald’s.

Pierwsza restauracja McDonald's w Polsce została otwarta w Warszawie w 1992 roku. Obecnie, w naszym kraju funkcjonuje 386 lokali tej sieci, w których zatrudnionych jest 20 000 osób.

Warszawa od kuchni

Komentarze (1)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!