Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warszawskie restauracje z przewodnika Michelin, w których można dobrze zjeść za maksymalnie 40 zł

Joanna Postrzednik
Restauracja Dyletanci posiada jedną z największych kart win w Polsce z selekcją bliską 900 pozycji, dużym wyborem win na kieliszki (ponad 40). Z kolei menu opiera się na sezonowych produktach pochodzących z ekologicznych źródeł - Dyletanci posiadają swoją farmę warzyw i owoców w podwarszawskim Magnuszewie. 

MENU:
- Smażony sandacz, soczewica Bieługa, małże, cebulki perłowe, boczek wędzony, sos pommery za 35 zł
- Magret z kaczki, duszona cykoria, pure z dyni, pistacje w karmelu, sos pomarańczowy za 37 zł
- Matias w oleju, ikra troci, pieczone buraki, świeży chrzan, koper, cebulki perłowe za 24 zł
- Węgorz wędzony, żurek, pędy czosnku niedźwiedziego, świeży majeranek, chrzan za 39 zł
- Podwędzany półgęsek, figi w czerwonym winie, pure z jabłka, vinaigrette grzybowym, orzechy laskowe, ser za 34 zł

Adres: Rozbrat 44A 
Godziny otwarcia:
pon.-sob. 12:00 - 22:00
Restauracja Dyletanci posiada jedną z największych kart win w Polsce z selekcją bliską 900 pozycji, dużym wyborem win na kieliszki (ponad 40). Z kolei menu opiera się na sezonowych produktach pochodzących z ekologicznych źródeł - Dyletanci posiadają swoją farmę warzyw i owoców w podwarszawskim Magnuszewie. MENU: - Smażony sandacz, soczewica Bieługa, małże, cebulki perłowe, boczek wędzony, sos pommery za 35 zł - Magret z kaczki, duszona cykoria, pure z dyni, pistacje w karmelu, sos pomarańczowy za 37 zł - Matias w oleju, ikra troci, pieczone buraki, świeży chrzan, koper, cebulki perłowe za 24 zł - Węgorz wędzony, żurek, pędy czosnku niedźwiedziego, świeży majeranek, chrzan za 39 zł - Podwędzany półgęsek, figi w czerwonym winie, pure z jabłka, vinaigrette grzybowym, orzechy laskowe, ser za 34 zł Adres: Rozbrat 44A Godziny otwarcia: pon.-sob. 12:00 - 22:00 pixabay.com / zdjęcie ilustracyjne
Restauracje w Warszawie z przewodnika MICHELIN 2018. W tym roku 30. restauracji ze stolicy trafiło do najważniejszego na świecie przewodnika gastronomicznego Michelin. Sprawdziliśmy, gdzie można zjeść danie główne za maksymalnie 40 zł. Kliknij w zdjęcie poniżej, aby poznać listę restauracji i przykładowe menu.

MICHELIN to najważniejszy i najbardziej rozpoznawalny przewodnik, w którym opisano wybrane hotele i restauracje z całego świata. Najlepsze lokale nagradzane są gwiazdkami, które przyznaje się według ściśle określonych kryteriów i tylko w wybranych miastach na świecie. W Polsce gwiazdki MICHELIN zdobyły do tej pory tylko dwie restauracje - Atelier Amaro i Senses. W przewodniku znajduje się także lista miejsc docenionych innymi nagrodami, np. Sztućce, Bib Gourmand czy Czarny i Czerwony Znaczek. Sprawdziliśmy, w których warszawskich restauracjach można zjeść obiad do 40 zł. Kliknij w przycisk poniżej, aby rozpocząć przegląd lokali i sprawdzić, co można tam zjeść.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto