Wielokulturowy śledzik to inicjatywa, która przybliża kulinarną tradycje innych narodów, z których wiele zamieszkiwało przedwojenną Warszawę. Należeli do nich Polacy, Żydzi, Rosjanie, Ukraińcy, Litwini, Białorusini.
Przy wspólnym stole w Instytucie Sztuki Kulinarnej przy Postępu 5 spotkają się przedstawiciele Miasto Jest Nasze, Smacznej Skórki, Syryjskiego Wypasu, Viet Street Food, oraz Zjednoczonych Sił Kaukazu. Będą gotować potrawy kuchni swoich państw.
W wydarzeniu może uczestniczyć każdy, organizatorzy zachęcają do przynoszenia własnych produktów. -Jako że impreza jest składkowa, miło będzie, jeśli przyniesiecie coś do jedzenia – najlepiej świątecznego, czym chcielibyście podzielić się z innymi. No i coś do picia, pod te śledzie. Ale jeśli się Wam nie uda, to i tak wbijajcie, nakarmimy Was. Śledziami! - informują organizatorzy.
Podczas imprezy spróbować będzie można śledzi z certyfikatem zrównoważonego rybołówstwa MSC.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?