Podopieczny fundacji Mam marzenie odwiedził Atelier Wojciecha Amaro 27 kwietnia. Obaj panowie rozmawiali o kuchni, horrorach, a Filip przyglądał się także pracy profesjonalnych kucharzy. Wizyta nie była jednak tylko teoretycznym wykładem.
Filip miał okazję spróbować potraw serwowanych w restauracji, w tym chleba z popiołem z siana, kaszanki z czekoladą w zasmażonej cebulce, płaszczki z pianką ze szczawiu oraz lodów twarogowych.
Zobacz też:Jest druga warszawska restauracja z Gwiazdką Michelin! Lokal Senses dołącza do Amaro
Fundacja Mam marzenie powstała w 2007 roku w Krakowie. Pomaga ona w spełnianiu marzeń dzień i młodzieży zmagających się z ciężkimi, zagrażającymi życiu chorobami. Przez 12 fundacji udało się spełnić marzenia 6 500 podopiecznych.
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?