Weź udział w naszym urodzinowym konkursie i wygraj kosz z produktami Lidla. Fani gotowania, do dzieła... Co trzeba zrobić żeby dostać jedną z nagród?

Wygraj kosz z produktami Lidla



1. zarejestrować się w naszym serwisie podając swoje imię i nazwisko (tylko do wiadomości redakcji)
2. Polubić na Facebooku warszawa.naszemiasto.pl
3. Polubić na Facebooku nasz specjalny serwis z konkursami - Konkursy Warszawa
4. odpowiedzieć w komentarzu na pytanie:

Którego z kucharzy - Pascala Brodnickiego czy Karola Okrasę, lubisz
bardziej i dlaczego?



Nagrody otrzymają autorzy najciekawszych i najbardziej oryginalnych odpowiedzi. Na Wasze zgłoszenia czekamy do 16 października (wtorek) do godz. 8:00

Zgłoszenia osób niezalogowanych oraz nie mających wypełnionego w całości profilu nie będą rozpatrywane.

Zapoznaj się z regulaminem konkursów w serwisie warszawa.naszemiasto.pl Kliknij tutaj!

Fundatorem nagrody jest Lild przy Modlińskiej 35 w Warszawie

Zostaw e-mail, a my dostarczymy Ci najświeższych informacji


Czytaj także

    Komentarze (31)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    panienka

    Pomimo, że Pascal Brodnicki ma urzekający francuski akcent, a jego sympatyczne językowe wpadki zawsze przyprawiają mnie o uśmiech, to bardziej lubię Karola Okrasę. Proponuje on kuchnię, którą ja od zawsze postuluję - nasze narodowe przysmaki, ale lekko zmodyfikowane, ubogacone, smakowo odświeżone. Łączy przysłowiową nowoczesność w formie z tradycyjnymi polskimi smakami. Lubię oglądać jego programy, bo często sięga po staropolskie potrawy, o których ciężko usłyszeć gdzie indziej, a które jakby nie patrzeć są naszym narodowym dobrem.
    Karol Okrasa świetnie opowiada o posiłkach, które przygotowuje. Robi to tak zachęcająco, że często nie zdąży skończyć, a ja już wyciągam moje kuchenne zabawki. Do tego Karol nie sili się na jakieś wyszukane sztuczki znane tylko szefom kuchni, ale podaje przepisy w prosty i zrozumiały sposób. A wszystko to - słowo klucz - "okrasza: - wspaniałą dawką humoru :-)

    kamkowal

    Obaj panowie podają świetne przepisy ale przyznam, że większą sympatią darzę Karola Okrasę.Bardziej odpowiada mi jego sposób mówienia i takie swojskie zachowanie, takie naturalne. Słuchają i oglądając go mam wrażenie jak byśmy się znali od zawsze.

    Marti

    Karola Okrasę. Przez całe wakacje gotowałam można powiedzieć tylko z jego przepisów i to z doskonałym skutkiem. na całe trzy miesiące tylko raz mi coś nie wyszło - musaka (kuchnia grecka). Nie wiem czy Okrasa robi to inaczej ale u mnie w domu nikomu to niestety nie smakowało. Za to cała reszta.... istna poezja np. polędwiczki w sosie miodowo- orzechowym albo Udka kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii mmm po prostu przepyszne. Z resztą ktoś z takim nazwiskiem musi być doskonałym kucharzem

    gamin

    Pascala! Bo nie jest jak większość kucharzy, którzy jak armata wystrzeliwują kolejne przepisy. Każdy jego program To nie dość, że doskonały przepis ale również mnóstwo zabawy. Szczególnie lubię Pascala za jego rozbudowane poczucie humoru, które widać nie tylko w jego reklamach ale również w reklamach "lidla" We wszystkich reklamach ma doskonałe teksty z których można się śmiać godzinami i chce się jeszcze. A to bardzo rzadkie, żeby nie powiedzieć dziwne- Ze chce się oglądać reklamy

    jakub.swnka@...

    Wolę Pascala.
    Ogólnie jestem wielbicielem prawa Pascala i w ogóle prasy, szczególnie hydraulicznej.

    Aga

    Mnie uwiódł Karol Okrasa salcesonem, którego przepis nie tylko złamał, ale sprawił, że nabrałam apetytu na ten mało szlachetny rarytas. Ten kucharz ma nie tylko wiedzę i wie jak zrobić z niej użytek, ale też bawi się przepisami sprawiając, że proste dania smakują bajecznie.

    Jolka

    Karol Okrasa - za jego program kulinarny .Pokazyje specjały z różnych zakątków naszego kraju.
    Cudze chwalicie, swego nie znacie - tak w skrócie można przedstawić jego poczynania kulinarne

    Tequila

    Karol Okrasa jest najlepszy!!! :D Korzysta z naszych polskich produktów i serwuje tradycyjne potrawy w nowoczesnej odsłonie. Uwielbiam go szczególnie za duszoną karkówkę z cynamonem i musem z pieczonych jabłek oraz za smażonego karpia w migdałach :) Mniam

    magda.kaminska

    Trudno porównać tych dwóch kucharzy.. Nie znam ich osobiście, obaj dzielą się wyjątkowymi przepisami i mimo, że częściej z kuchni Lidla wybieram dania Pascala, to sposób prowadzenia Okrasy jest dla mnie ciekawszy :)

    emka

    Bardziej cenię sobie Karola Okrasę, bo ma w sobie troszeczkę więcej kulinarnej polskości, która potrafi wykorzystać w proponowanych przez siebie przepisach.

    Borys Kafarov

    Uwielbiam programy i samego Karola Okrasę! Wielki kulinarny talent, warszawiak, człowiek z wielkim poczuciem humoru. Dzięki niemu poznałem dania polskiej kuchni,o których nie miałem pojęcia. I ta żółta syrenka;)!