Festiwale kulinarne w Warszawie. Tu dobrze zjesz w sierpniu! [PRZEGLĄD]
Festiwal Pierogów Świata
Pierogi są znane i lubiane w każdym zakątku Ziemi – także nad Wisłą! Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest właściwie nieskończona liczba. Będziecie mieli okazję spróbować pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Będzie w czym wybierać. Dla każdego znajdzie się coś miłego. Spróbujcie tradycyjnych, domowych polskich pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali. Gdzie i kiedy? Bulwary nad Wisłą, 18-19 sierpnia (sobota-niedziela) godz. 12.00 - 19.00 Wstęp wolny