Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zero waste i ekologia coraz mocniej zaznaczają się także w...
fot. Pixabay.com

Kulinarne trendy 2019. Co będzie jeść Warszawa w tym roku?

Ekologia

Zero waste i ekologia coraz mocniej zaznaczają się także w gastronomii. Moda na niemarnowanie niczego (zero waste) dotyczy już nie tylko restauracji, ale także barów, a w stolicy działa już pierwszy bar w pełni zero waste. W ramach tej mody coraz więcej miejsc oferuje słomki wykonane z metalu lub innego, przyjaznego dla środowiska surowca - np. tak jak restauracja Si, z Makaronu. Ze stolików znikają papierowe serwetki, a klienci coraz częściej wybierają dania oparte na lokalnych produktach, które nie musiały pokonać całego globu, by do nich dotrzeć. Ten trend z pewnością będzie się jeszcze nasilał.

Zobacz również

Druga tura wyborów samorządowych na Pomorzu. 82 kandydatów w walce o urząd i głosy

Druga tura wyborów samorządowych na Pomorzu. 82 kandydatów w walce o urząd i głosy

„Koziołki” nie miały litości dla stalowców. Oskubały ich do cna

„Koziołki” nie miały litości dla stalowców. Oskubały ich do cna

Polecamy

Czy pies może lecieć samolotem w kabinie? Te linie mają nawet menu dla pupila

Czy pies może lecieć samolotem w kabinie? Te linie mają nawet menu dla pupila

Serial Fallout powróci z nowym sezonem! Są powody do radości

Serial Fallout powróci z nowym sezonem! Są powody do radości

Już 800 szkół w nowym programie. Trwa pilotażowy nabór

Już 800 szkół w nowym programie. Trwa pilotażowy nabór