Magda, Marta, Mateusz i Adam Gessler. Kto jest kim w rodzinie Gesslerów? I jaki majątek posiadają?
Adam Gessler
Jego pierwszą miłością był teatr. Przygodę z gastronomią zaczynał wiele lat później, od produkcji lodów wraz z bratem Piotrem, jeszcze w PRL. Obaj panowie założyli pierwszą restaurację w 1989 roku w Pałacu Błękitnym (Senatorska 37). Później ich drogi rozeszły się. Wkrótce w biznesie Adama pojawiły się też, jak pisze tygodnik Polityka (J. Podgórska, "Patent na Gesslera"), pierwsze problemy finansowe. W 1992 roku miasto wypowiedziało Adamowi najem w lokalu "Dom Restauracyjny" (dawny "Krokodyl"). Potem pojawiły się kolejne problemy, spowodowane trwającą latami wojną pomiędzy restauratorem a władzami miasta Warszawy. W 2012 roku, wedle wyliczeń tygodnika Polityka, dług restauratora wynosił 20 mln złotych. Pod szyldem rodzinnym i dzięki pomocy synów Mateusza i Adama restaurator otworzył jeszcze: "U Kucharzy", bar "Zakąski, Przekąski", cukiernię "Bracia Gessler" i lodziarnię "Kręcimy lody".