Restaurant Week, Warszawa 2018. Najlepsze dania z najlepszych lokali w Warszawie za 49 zł [LISTA RESTAURACJI]
BASIL & LIME
Menu A: DIM SUM Ręcznie lepione pierożki z cienkiego ciasta, gotowane na parze z nadzieniem z krewetek, kurczaka i kolendry. Podawane z dipem imbirowo-sojowym z sezamem. PANANG GUNG Krewetki królewskie na sosie curry Panang, z pędami bambusa, kukurydzą baby, bakłażanem, cukinią i paseczkami z kolorowej papryki. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym. THOONG THONG Złote sakiewki z ciasta wonton z owocami liczi.Podawane z dipem ze świeżego mango. Menu B: DIM SUM Ręcznie lepione pierożki z cienkiego ciasta, gotowane na parze z nadzieniem warzywnym. Podawane z dipem imbirowo-sojowym z sezamem. PANANG TAO-HOO Tofu na sosie curry Panang, z pędami bambusa, kukurydzą baby, bakłażanem, cukinią i paseczkami z kolorowej papryki. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym. THOONG THONG Złote sakiewki z ciasta wonton z owocami liczi. Podawane z dipem ze świeżego mango. Adres: Puławska 27