Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:
30 dag łuskanej pszenicy
10-20 dag maku
miód,...
fot. Fot. A. Warżawa/ archiwum DB

Wigilia - 12 potraw. Jak je przygotować? [PRZEPISY]

Kutia

Składniki: 30 dag łuskanej pszenicy 10-20 dag maku miód, rodzynki, orzechy laskowe, skórka pomarańczowa bakalie: daktyle, figi,migdały Przyrządzanie: Pszenicę zalewamy wodą i gotujemy do momentu, aż nie będzie miękka. Po ugotowaniu odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystygnięcia. Mak zalewamy wrzątkiem, chwilę gotujemy, odcedzamy i mielimy w maszynce do mięsa z gęstym sitkiem. Dodajemy miód, sparzone wrzątkiem rodzynki, orzechy laskowe, sparzone, obrane, drobno siekane migdały, pokrojone daktyle i figi oraz ugotowaną pszenicę. Gotową kutię wstawiamy w salaterkach do lodówki.

Zobacz również

Weekend w Olkuszu i okolicach. Otwarcie sezonu na Rabsztynie, koncerty i inne

NOWE
Weekend w Olkuszu i okolicach. Otwarcie sezonu na Rabsztynie, koncerty i inne

15-latek ukradł markowe perfumy. O jego losie zdecyduje sąd dla nieletnich

15-latek ukradł markowe perfumy. O jego losie zdecyduje sąd dla nieletnich

Polecamy

Różowe skrzyneczki trafią do wszystkich szkół? Taki jest pomysł MEN

Różowe skrzyneczki trafią do wszystkich szkół? Taki jest pomysł MEN

Zaglądamy Polakom do talerzy. Co jedzą na śniadanie? Odpowiedź zaskakuje

Zaglądamy Polakom do talerzy. Co jedzą na śniadanie? Odpowiedź zaskakuje

Co oznacza szarpanie silnika? Mechanik mówi co trzeba zrobić

Co oznacza szarpanie silnika? Mechanik mówi co trzeba zrobić