1 z 8
Następne
Belgijskie Dni w Warszawie. Uszyj smerfa, ugotuj z molekuł, narysuj swój komiks [PROGRAM]
KUCHNIA MOLEKULARNA
Wszyscy koneserzy smaku i wielbiciele efektownych popisów i umiejętności na pewno ucieszą się na pokaz sławnej Akademii Molekularnej belgijskiego szefa kuchni Jeana Bosa. Mistrzowie sztuki kulinarnej uwiodą gości niepowtarzalnymi smakami i oryginalnymi formami przygotowania dań mięsnych, rybnych, zup a także deserów. Kuchnia molekularna, często nazywana kuchnią kreatywną, to rodzaj kuchni który wykorzystuje wiedzę naukową na temat gotowania. Jej celem jest otrzymanie czystych smaków nietypowymi metodami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach. 24.10, godz. 15, Restauracja Rewers, budynek BUW, ul. Dobra 56/66, wstęp wolny. Zobacz też: Warszawski Festiwal Piwa