3 z 10
Poprzednie
Następne
Ciekły azot i probówki w kuchni. Tutaj zjecie "kosmiczne" jedzenie [PRZEGLĄD]
TAMKA 43
Cuda kuchni molekularnej w restauracji Tamka 43 tworzy Arkadiusz Wilamowski, który doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach świata,u boku Geralda Passedat, Pierre’a Gagnaire, Christophe’a Dufosse i Jean-Claude’a Lamaze. Jest absolwentem prestiżowej uczelni CFA Louis Prioux Academy Nancy – Metz ukończonej dyplomem Brevet Professionnel Cuisinier z najlepszym wynikiem w historii szkoły. Tajniki nowoczesnych technik kulinarnych nie mają przed nim tajemnic. W Tamce 43 zjemy jelenia z czekoladą i brokułami (98zł), deser agrumes z bezą i mango (32 zł) albo Carpaccio z sarny z aronią i orzechami laskowymi (58 zł). Adres: ul. Tamka 43